Η βρετανική αστυνομία ανησυχεί για κοινωνική αναρχία μετά το Brexit

Η βρετανική αστυνομία ανησυχεί για κοινωνική αναρχία μετά το Brexit Facebook Twitter
EPA
0

Η βρετανική αστυνομία καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενων κοινωνικών αναταραχών, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο του Συντονιστικού Κέντρου της αστυνομίας που δημοσιεύουν σήμερα οι Sunday Times, αν τελικώς δεν επιτευχθεί συγκεκριμένη συμφωνία με την ΕΕ, οι πιθανές ελλείψεις σε τρόφιμα αλλά και φάρμακα είναι πιθανό να οδηγήσουν σε «κοινωνική αναρχία και σε γενικευμένες ταραχές».

Το Κέντρο είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων σε μεγάλες εθνικές κρίσεις και σοβαρά περιστατικά.


Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται η ανησυχία για πιθανή αύξηση της εγκληματικότητας, όπως των ληστειών και των ενόπλων κλοπών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για «επικουρική επέμβαση» του στρατού. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του BBC πάντως, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Σαντζίντ Τζαβίντ εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εκτιμώντας πως η χώρα θα συμφωνήσει τελικά με τις Βρυξέλλες στις λεπτομέρειες της εξόδου. 

«Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία, έως τη σύνοδο κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 18 και τις 19 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM