LIVE!

Η Άννα Γουίντουρ παρασημοφορήθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δουλεύει

Η Άννα Γουίντουρ παρασημοφορήθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δουλεύει Facebook Twitter
Φωτογραφία: The Royal Family
0

Η επί δεκαετίες αρχισυντάκτρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ, βρέθηκε στο παλάτι του Μπάκινχαμ, όπου παρέλαβε ένα βραβείο από τον Βασιλιά Κάρολο και αποκάλυψε στον Βρετανό Μονάρχη ότι σχεδιάζει να συνεχίζει να δουλεύει για χρόνια.

Η Άννα Γουίντουρ ανακηρύχθηκε μέλος του Τάγματος των Εταίρων της Τιμής (Companion of Honour) για τις υπηρεσίες της στη μόδα στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για τα γενέθλια του βασιλιά το 2023. Ωστόσο, ήρθε στα βρετανικά ανάκτορα την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, για να παρασημοφορηθεί.

Έτσι, εντάσσεται μαζί με τους Έλτον Τζον, Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Τζούντι Ντεντς στη λίστα των επωνύμων που έχουν λάβει τη συγκεκριμένη τιμή.

«Με κάνει ακόμη πιο πεπεισμένη ότι έχω πολλά ακόμη να πετύχω», δήλωσε η ίδια. 

Ντυμένη με ρούχα του σχεδιαστή Alexander McQueen, η Γουίντουρ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι ήταν «εντελώς έκπληκτη και συγκλονισμένη» που έλαβε τη δεύτερη διάκρισή της στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το 2017 η βασίλισσα Ελισάβετ Β' είχε απονέμει στη Γουίντουρ τον τιμητικό τίτλο Dame (το αντίστοιχο του Sir), για τη συμβολή της στη μόδα και τη δημοσιογραφία.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Άννα Γουίντουρ έβγαλε τα χαρακτηριστικά γυαλιά της κατά την διάρκεια της τελετής παρασημοφόρησης. Ωστόσο, η 75χρονη έκανε το ίδιο όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν της απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας στις αρχές του 2025. 

«Την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, η Βασίλισσα μου έδωσε ένα μετάλλιο και συμφωνήσαμε και οι δύο ότι κάνουμε τη δουλειά μας εδώ και πολύ καιρό, και σήμερα το πρωί ο Μεγαλειότατος με ρώτησε αν αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσω να εργάζομαι και του απάντησα αποφασιστικά, όχι», είπε.

Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της μόδας, η Άννα Γουίντουρ είναι αρχισυντάκτρια της Vogue από το 1988 και, μεταξύ άλλων φιλανθρωπικών δράσεων, έχει βοηθήσει να συγκεντρωθούν περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα για το AIDS.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM