Γκορμπατσώφ: Πρέπει να αποτρέψουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο

Γκορμπατσώφ: Πρέπει να αποτρέψουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο Facebook Twitter
EPA
0

Tην ανάγκη να αποφευχθεί ένας νέος «Ψυχρός Πόλεμος» και ένας εξοπλιστικός ανταγωνισμός, επισημαίνει ο τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσώφ. 

Την γραπτή δήλωση του Γκορμπατσώφ, ανέγνωσε ο σύμβουλος και μόνιμος μεταφραστής του, Πάβελ Παλάσενκο, κατά την παρουσίαση το νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γνωρίστε τον Γκορμπατσώφ».

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ ήταν παρών στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ αλλά δεν ανέβηκε στην σκηνή.


«Σήμερα βλέπουμε ότι γίνονται απόπειρες να οδηγηθεί ο κόσμος στο παρελθόν και ο πιο μεγάλος κίνδυνος είναι να επιστρέψουμε στην αντιπαράθεση, να αρχίσει ένας νέος ανταγωνισμός των εξοπλισμών (...) μιλάνε για έναν πυρηνικό πόλεμο, λες και είναι κάτι το επιτρεπτό, ετοιμάζονται για έναν πόλεμο, συζητούν σενάρια», σημειώνει ο Γκορμπατσώφ.

«Όπως λένε το παραπέρα δεν οδηγεί πουθενά. Με κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβιβαστούμε, δεν μπορούμε να παραιτηθούμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να σταματήσουμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο και θα κάνω τα πάντα γι αυτό».


Στο μήνυμα του ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, υπογράμμισε ότι σε έναν πυρηνικό πόλεμο δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές.

«Νομίζω ότι αυτά τα λόγια πρέπει να γίνουν το σύνθημα του νέου κινήματος ενάντια στον πυρηνικό πόλεμο», προσθέτει.


Ο Γκορμπατσώφ, υπενθύμισε ότι πριν από λίγο καιρό κάποια ξένα έντυπα δημοσίευσαν άρθρο του, στο οποίο επεσήμαινε ότι είναι ανεπίτρεπτο να αποχωρεί κάποιος από την Συνθήκη για την κατάργηση των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς.

Όπως αποκάλυψε, μετά τη δημοσίευση του άρθρου έλαβε επιστολή από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόρτζ Σούλτς μέσω της οποίας δήλωνε ότι συμφωνεί μαζί του και θεωρεί ανεπίτρεπτη μία αποχώρηση από την Συνθήκη για τα πυρηνικά (την οποία ανακοίνωσαν τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM