Γαλλία: Βουλευτές εμφανίστηκαν στο κοινοβούλιο ντυμένοι με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας

Γαλλία: Βουλευτές εμφανίστηκαν στο κοινοβούλιο ντυμένοι με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Γάλλοι βουλευτές εμφανίστηκαν σήμερα στο Κοινοβούλιο ντυμένοι στα μαύρα, κόκκινα, λευκά και πράσινα, δηλαδή τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας.

Η ενέργεια των βουλευτών έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή η γαλλική κυβέρνηση επιμένει στην άρνησή της να αναγνωρίσει τώρα το παλαιστινιακό κράτος.

Τα αίματα άναψαν όταν η βουλευτής του κόμματος Ανυπόταχτη Γαλλία (ριζοσπαστική αριστερά), Ρασέλ Κεκέ, ύψωσε μια παλαιστινιακή σημαία μέσα στην αίθουσα. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου Γιαέλ Μπρον-Πιβέ την ανακάλεσε αμέσως στην τάξη, επιβάλλοντάς της προφορική επίπληξη, τη μέγιστη κύρωση που προβλέπεται από τον κανονισμό. Αποφάσισε επίσης να διακόψει τη συνεδρίαση.

Η αίθουσα της Βουλής είναι «χώρος δημοκρατικών συζητήσεων και οι βουλευτές εκφράζονται αποκλειστικά δια του λόγου», επέμεινε η πρόεδρος.

«Σε ό,τι αφορά τη διμερή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, η θέση της Γαλλίας είναι (…) σαφής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (Εμανουέλ Μακρόν) την υπενθύμισε, δεν είναι ταμπού», σχολίασε ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό, ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρώπης. «Η απόφαση αυτή θα πρέπει να είναι χρήσιμη. Όπως είπε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός (Γκαμπριέλ Ατάλ), τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται αναγνωρίσεις (του παλαιστινιακού κράτους) χωρίς να δίνουν λύση στη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν την περασμένη εβδομάδα το κράτος της Παλαιστίνης, προκαλώντας την οργή της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε «απάντηση» για τα ρούχα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας που φορούσαν οι βουλευτές της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά επίσης και οι οικολόγοι και οι κομμουνιστές, οι βουλευτές της δεξιάς και του προεδρικού κόμματος «Αναγέννηση» έφεραν τρίχρωμα μαντίλια, στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Πολλοί βουλευτές της προεδρικής πλειοψηφίας εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Αυτή είναι μια πολιτική θεάματος, δεν προωθούν την ειρήνη ούτε κατά ένα χιλιοστό», σχολίασε ο βουλευτής της «Αναγέννησης» Ματιέ Λεφέβρ, που είναι και πρόεδρος της ομάδας φιλίας Γαλλίας-Ισραήλ.

«Έπειτα απ’ όσα συνέβησαν (στη Ράφα) ήταν σημαντικό να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον παλαιστινιακό λαό. Είναι εφικτή μια άλλη φωνή στη Γαλλία, να εκφραστούμε με σύμβολα σαν αυτά», είπε η οικολόγος Σαμπρίνα Σεμπαΐ, η οποία φορούσε πράσινο φουστάνι, μαύρο σακάκι και παλαιστινιακή μαντίλα γύρω από το λαιμό.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, οι βουλευτές σε όλα τα έδρανα έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και η συνεδρίαση συνεχίστηκε αφού έπεσαν οι τόνοι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM