Ευρωβουλευτές ΚΚΕ-Ελ.Λύσης καταψήφισαν την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν

Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από την ψηφοφορία για οικονομική βοήθεια της ΕΕ στο Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από την ψηφοφορία πρότασης της Κομισιόν για παροχή ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας 1,2 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για νέο πρόγραμμα έκτακτης μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 1,2 δισ. ευρώ, η οποία εγκρίθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 21 Φεβρουαρίου. 

Ωστόσο η συγκεκριμένη πρόταση της Κομισιόν καταψηφίστηκε από τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη και Νικολάου Αλαβάνου Λευτέρη και από τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκο, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τον αναλυτικό κατάλογο για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά απείχαν από την ψήφιση της πρότασης, η οποία ωστόσο εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με 598 ψήφους υπέρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM