NEO VIDCAST

Ερντογάν: Τουρκική υπηκοότητα σε πρόσφυγες από Συρία - Ιράκ

Ερντογάν: Τουρκική υπηκοότητα σε πρόσφυγες από Συρία - Ιράκ Facebook Twitter
0

Τη χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας σε ένα μέρος των Σύρων και Ιρακινών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ερντογάν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους.

«Το υπουργείο Εσωτερικών ασχολείται με αυτό το θέμα και στο πλαίσιο αυτού ένα μέρος εξ αυτών (των Σύρων και των Ιρακινών) θα λάβουν την υπηκοότητά μας, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Διότι μεταξύ αυτών (των προσφύγων) βρίσκονται άνθρωποι με πολλά προσόντα, υπάρχουν μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί. Ας τους εκμεταλλευτούμε», υπογράμμισε. «Αντί να τους αφήσουμε να εργάζονται παράνομα δεξιά κι αριστερά, ας τους δώσουμε την ευκαιρία να εργαστούν ως πολίτες, ως παιδιά του έθνους μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει αυτό, όμως επεσήμανε ότι «το υπουργείο μας των Εσωτερικών είναι έτοιμο να λάβει το μέτρο αυτό ανά πάσα στιγμή».

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ιρακινοί και Σύροι πρόσφυγες έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στο σχέδιο αυτό για πρώτη φορά το καλοκαίρι, μια ανακοίνωση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και αύξηση των ξενοφοβικών σχολίων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί το μέσο αυτό για να διευρύνει την εκλογική του βάση, την ώρα μάλιστα που επιθυμεί να περάσει μέσω δημοψηφίσματος μια αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συντάγματος για να ενισχύσει τις εξουσίες του.

Διεθνή
0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM