Ερντογάν: «Δεν υποχωρούμε σε ανατολική Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ»

Ερντογάν: «Δεν υποχωρούμε σε ανατολική Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ» Facebook Twitter
0

Μήνυμα ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει τη θέση της όσον αφορά την ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ στέλνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δείπνο με διπλωμάτες στην Άγκυρα, o Ερντογάν τόνισε ότι η σταθερότητα στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο με την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. «Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει όσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ», διεμήνυσε. 

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 από το οποίο οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να τη θέσουν εκτός, εξέφρασε ότι «δεν μπορείς να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ, στρατηγικός εταίρος και να έχει κυρώσεις. Αυτό δεν είναι κατανοητό», πρόσθεσε.

Σχετικά με την ενταξιακή προοπτική της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ότι αποτελεί εξ αρχής στρατηγική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, αλλά η ΕΕ προσπαθεί να την ξεγελάσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM