Έρευνα και από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την αυτοκτονία του κατηγορούμενου με δηλητήριο

Έρευνα και από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την αυτοκτονία του κατηγορούμενου με δηλητήριο Facebook Twitter
0

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε δική του, ανεξάρτητη έρευνα, για τον θάνατο του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Κροατών της Βοσνίας Σλόμπονταν Πράλγιακ.

Ο Πράλγιακ πέθανε αφότου ήπιε δηλητήριο μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν άκουσε την επιβεβαίωση της καταδίκης του σε 20ετή κάθειρξη στις 29 Νοεμβρίου, προκαλώντας ερωτήματα για το πώς κατάφερε να αποκτήσει μια θανατηφόρα ουσία και να την περάσει μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την έρευνά του -η οποία θα διεξάγεται παράλληλα με μια ποινική έρευνα των ολλανδικών αρχών- έως το τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA ΤΟΥΡΕΤ ΤΖΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤΣΟΝ

Διεθνή / Τι είναι το σύνδρομο Τουρέτ και ποια τα βασικά συμπτώματα

Το σύνδρομο βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μετά το περιστατικό στην τελετή των βραβείων BAFTA, όταν άνδρας με τη συγκεκριμένη νευρολογική διαταραχή φώναξε ρατσιστική λέξη από το κοινό
THE LIFO TEAM