Ερντογάν: Η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη «ενοχλεί έντονα» την Τουρκία

Ενόχληση Ερντογάν για αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη και Rafale - Όσα είπε σε Μπάιντεν και Μακρόν Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Την «ενόχληση» της Τουρκίας από την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη εξέφρασε, μεταξύ άλλων θεμάτων, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στον Τζό Μπάιντεν αλλά και τον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη σύνοδο των G20 στη Ρώμη. 

O Τούρκος πρόεδρος είπε σε δημοσιογράφους ότι μετέφερε στον Αμερικανό και τον Γάλλο ομόλογό του την ενόχλησή του για τη δημιουργία της αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη: «Αναφέραμε το θέμα και στον κ. Μπάιντεν και στον κ. Μακρόν. Τους είπαμε "τι είναι το θέμα της Αλεξανδρούπολης; Η δημιουργία βάσης εκεί ενοχλεί σοβαρά εμάς και τον λαό μας". Ο Μακρόν δεν το ενστερνίστηκε».

Όπως έγινε γνωστό εχθές ο Τούρκος πρόεδρος σε συνομιλία που είχε με τον Μακρόν τόνισε ότι «εκφράσαμε και την ανησυχία μας για την πώληση όπλων στην Ελλάδα. Μιλήσαμε ανοικτά, με μια ευρεία ατζέντα».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην πώληση των Rafale αλλά και των φρεγατών ο Ερντογάν είπε στον Μακρόν πως «οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά».

«Σε κοροϊδεύουν. Δεν έχουν λεφτά. Μόνο στη δύση χρωστούν 400 δισ. ευρώ. Αλλά εκείνος είπε “έχουν χρήματα”. Όλα είναι χρήμα!» πρόσθεσε. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσινγκτον, εκτιμώντας ότι δεν έχει διαπιστώσει αρνητική στάση από πλευράς των ΗΠΑ όσον αφορά την αγορά μαχητικών F-16. 

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) επικαλούμενος λόγους «ασφαλείας», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Αφού δεν εκπληρώθηκαν τα αιτήματά μας, αποφασίσαμε να μην πάμε στη Γλασκώβη», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την πτήση από τη Ρώμη στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από Anadolu και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διεθνή / Τουρκία: Αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στο ποδόσφαιρο - Πώς ξετυλίχθηκε η υπόθεση

Το σκάνδαλο στοιχηματισμού στην Τουρκία επιβεβαιώνει αυτό που ήδη πίστευαν αρκετοί φίλαθλοι, ότι διαιωνίζεται ένα σύστημα νεποτισμού και διαφθοράς στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM