Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του διάσημου Cirque de Soleil, Γκι Λαλιμπερτέ, πλήρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια στην Space Adventures για το εισιτήριό του, έκλεισε θέση στο Ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz και εκτοξέυθηκε σήμερα το πρωί από το Καζακστάν, προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Πρόκειται για τον έβδομο κατά σειρά "διαστημικό τουρίστα" που επιλέγει αυτή τη μέθοδο για να 'τριπάρει' γύρω από τον πλανήτη. Όμως ενώ οι προηγούμενοι δήλωναν ως κίνητρο την επιστήμη, ο Λαλιμπερτέ έχει άλλα, πιο δημιουργικά σχέδια.
Όπως δήλωσε, στις 9 Οκτωβρίου πρόκειται να δώσει από το διαστημικό σταθμό μια ποιητική περφόρμανς, σε ένα κείμενο του βραβευμένου με Booker Γιαν Μαρτέλ. Η περφόρμανς με τίτλο "One Drop", που θα μεταδωθεί μέσω ίντερνετ, και στην οποία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Al Gore και οι (σωστά μαντέψατε!) U2, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να έχει ο κόσμος πρόσβαση στο καθαρό, πόσιμο νερό.
Στο ταξίδι του προς το διάστημα, ο Λαλιμπερτέ συνοδεύεται από έναν Αμερικανό και ένα Ρώσο κοσμοναύτη.
Can you hear me major Tom?
Διεθνή /
Ένας κλόουν στο διάστημα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Παλιές ταυτότητες: Πότε σταματούν να ισχύουν, πού κλείνω ραντεβού για νέες
Κάιλι Μινόγκ: Διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο - «Ευτυχώς τα κατάφερα»
Chios Kythira Pass 2026: Έγινε η κλήρωση - Πού θα δω τα οριστικά αποτελέσματα
Η Μαρία Γρατσία και η «ελπίδα για μια νέα αρχή»
Σαρηγιάννης για οσμή αερίου στην Αττική: Έχουμε καταλήξει ότι η πηγή είναι στο Σαρωνικό
σχόλια