Διαμαρτυρία στον Ολλανδό πρέσβη στην Άγκυρα απηύθυνε η Τουρκία

Διαμαρτυρία στον Ολλανδό πρέσβη στην Άγκυρα απηύθυνε η Τουρκία Facebook Twitter
0

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης της Χάγης να απαγορεύσει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επρόκειτο να μεταβεί αεροπορικώς στο Ρότερνταμ για να κινητοποιήσει την εκεί τουρκική κοινότητα υπέρ της επέκτασης των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - ένα ζήτημα που μπορεί να διχάσει την Τουρκία, στην οποία διεξάγεται τον ερχόμενο μήνα δημοψήφισμα.

Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή πως απαγορεύουν τη συγκέντρωση.

Η ολλανδική κυβέρνηση επικαλέσθηκε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια ως λόγους που την οδήγησαν να ανακαλέσει την άδεια προσγείωσης της πτήσης του Τσαβούσογλου. Διευκρίνισε πως η απειλή του Τσαβούσογλου μερικές ώρες νωρίτερα για πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση που ανακαλούνταν η άδεια να πραγματοποιήσει το ταξίδι, κατέστησαν αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM