Βραζιλία: Πάνω από 203 εκατομμύρια ο πληθυσμός αλλά στο ναδίρ ο ρυθμός αύξησης

Βραζιλία: Ο πληθυσμός ξεπέρασε τα 203 εκατ. Στο χαμηλότερο επίπεδο ο ρυθμός ετήσιας αύξησης Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής για τη Βραζιλία με τη χώρα να αριθμεί 203.062.512 κατοίκους τον Αύγουστο 2022.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή (2010), ο πληθυσμός της Βραζιλίας είναι αυξημένος κατά 6,5% ή 12,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής (IBGE). Αξιοσημείωτο στατιστικό αποτελεί επίσης ότι ο πληθυσμός της Βραζιλίας είναι μικρότερος κατά 10,2 εκατομμύρια σε σύγκριση με εκτίμηση που είχε γίνει το 2021.

Την ίδια ώρα όμως, ο ετήσιος αριθμός αύξησης επιβραδύνθηκε απότομα στο 0,52%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ (σ.σ. η πρώτη απογραφή διοργανώθηκε το 1872). «Το 2022, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης υποχώρησε σχεδόν κατά το ήμισυ του αντίστοιχου το 2010 (1,17%)», επισημαίνει ο συντονιστής της απογραφής Λουτσιάνο Ντουάρτε.

Σύμφωνα με το ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, η Βραζιλία είναι η πολυπληθέστερη χώρα της Λατινικής Αμερικής και η έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο. Το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας είναι το πιο πυκνοκατοικημένο, αφού εκεί διαμένουν 85 εκατομμύρια άνθρωποι (41,8% του συνολικού πληθυσμού της Βραζιλίας). Οι μεγαλύτερες πόλεις είναι το Σάο Πάουλο (11,5 εκατ. κάτοικοι), το Ρίο ντε Τζανέιρο (6,2 εκατ.) και η πρωτεύουσα Μπραζίλια (2,8 εκατ.).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM