ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αγελάδα - νάνος έχει γίνει αξιοθέατο στο Μπαγκλαντές

Μπαγκλαντές: Η αγελάδα νάνος Dwarf cow Rani finds fame Facebook Twitter
Twitter
0

Οι επισκέπτες συρρέουν σε ένα αγρόκτημα στο Μπαγκλαντές για να δουν μία αγελάδα που έχει γίνει η μασκότ της περιοχής. Πρόκειται για την Ράνι, την αγελάδα νάνο.

Η 23 μηνών Ράνι έχει ύψος μόλις 51 εκατ. και ζυγίζει 28 κιλά.

Η φήμη της είναι τέτοια, που παρά το lockdown, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι την έχουν επισκεφτεί στο αγρόκτημά στο Charigram, κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα.

Ο υπεύθυνος του αγροκτήματος Hasan Howladar έχει υποβάλει αίτηση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες καθώς θεωρεί ότι είναι η μικρότερη αγελάδα στον κόσμο.

Ο Howladar αγόρασε τη Ράνι πέρυσι από ένα άλλο αγρόκτημα στη βορειοδυτική περιοχή Naogaon του Μπαγκλαντές.

Λέει ότι έχει δυσκολίες στο περπάτημα και φοβάται τις άλλες αγελάδες οπότε μένει χωριστά από το υπόλοιπο κοπάδι.

«Δεν τρώει πολύ. Τρώει μια μικρή ποσότητα πίτουρου και άχυρου δύο φορές την ημέρα. Της αρέσει να κάνει βόλτες έξω και φαίνεται να είναι ευτυχισμένη όταν την παίρνουμε στην αγκαλιά μας» πρόσθεσε.

Ο τίτλος της μικρότερης αγελάδας του κόσμου ανήκει προς στιγμή στην Manikyam, που βρίσκεται στη γειτονική Ινδία. Έχει ύψος 61,1 εκατοστά.

Ο Howladar ελπίζει ότι η Ράνι θα πάρει τον τίτλο της μικρότερης αγελάδας στον κόσμο.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον στον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Διεθνή / Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Ο πρίγκιπας Άντριου έστειλε email μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας της Βιρτζίνια Τζουφρέ, αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ότι είχε διακόψει την επικοινωνία του με τον Επστάιν το 2010.
LIFO NEWSROOM
ΛΕΚΟΡΝΙ ΓΑΛΛΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε για να προωθήσει έναν προϋπολογισμό «πριν από το τέλος της χρονιάς»

Αποτελείται από πολιτικούς και τεχνοκράτες- μάλλον άγνωστους στο ευρύ κοινό- «προερχόμενους από την κοινωνία των πολιτών», σε μια προσπάθεια να εξέλθει η Γαλλία από την πολιτική αστάθεια
LIFO NEWSROOM
ΟΜΗΡΟΙ ΧΑΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς απελευθέρωσε τους 20 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους - Η λίστα με τα ονόματα

Ο κατάλογος που δημοσίευσε η Χαμάς πριν την απελευθέρωση, περιελάμβανε τους ίδιους 20 ομήρους των οποίων τα ονόματα είχαν ήδη δοθεί στο Ισραήλ νωρίτερα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM