Στο σταθμό του Μονάχου…

Στο σταθμό του Μονάχου… Facebook Twitter
0

Η κρίση άνοιξε και πάλι τις πόρτες της μετανάστευσης για χιλιάδες Έλληνες που εγκαταλείπουν τη χώρα προκειμένου να ζήσουν κάτω από καλύτερες συνθήκες και να βρουν μια δουλειά Σύμφωνα με την γερμανική  ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, η Γερμανία  γίνεται ξανά χώρα υποδοχής μεταναστών, καθώς περίπου 435 χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν εκεί αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, προερχόμενοι κυρίως από τον ευρωπαϊκό νότο που επλήγη περισσότερο από την κρίση. Σε ότι αφορά τις αφίξεις από την Ελλάδα, αυτές αυξήθηκαν κατά 84% το πρώτο εξάμηνο φτάνοντας τους 4.100 ενώ την ίδια ώρα οι μετανάστες από την Ισπανία  αυξήθηκαν  κατά 49%, στους 2.400 ανθρώπους.

Ένας από τους στόχους της Γερμανίας είναι η προσέλκυση μεταναστών νεαρής ηλικίας, ως απάντηση στην γήρανση του γερμανικού πληθυσμού.

Εκτός από τη Γερμανία, οι Έλληνες φεύγουν και για την Αυστραλία αφού σύμφωνα με τον Guardian, το 2011, περίπου 2.500 Έλληνες πολίτες έφτασαν στην Αυστραλία, ενώ υπάρχουν και άλλοι 40.000 που έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον.

Δεν είναι όμως μόνο οι Έλληνες που φτάνουν στην Αυστραλία αλλά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από όλη την Ευρώπη που πλήττεται από την κρίση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΙΕΝ ΑΜ ΕΝ

Διεθνή / Κίνα: Απαγόρευσαν σε συγγενείς θυμάτων της Τιέν αν μεν, να επισκεφθούν τους τάφους τους

Οι κινεζικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να σβήσουν κάθε δημόσια αναφορά στην αιματηρή καταστολή του φιλοδημοκρατικού κινήματος της πλατείας Τιενανμέν, 37 χρόνια μετά τα γεγονότα του 1989
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Διεθνή / Έτοιμη η Κούβα «για τα χειρότερα»: «Οι ΗΠΑ θέλουν σύγκρουση, διαστροφική η κυβέρνηση των Γιάνκηδων»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως «θα μπορούσαμε να έχουμε τρομερά τουριστικά συγκροτήματα» στην Κούβα, επαναλαμβάνοντας πως θα «ασχοληθεί» με τη χώρα αφού «τελειώσει» με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Διεθνή / Γιγάντιος σκορπιός μήκους ενός μέτρου περιπλανιόταν στη Βρετανία πριν από 415 εκατ. χρόνια

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δαγκάνες του αρχαίου σκορπιού ξεπερνούσαν τα 16 εκατοστά σε μήκος, μέγεθος συγκρίσιμο με ολόκληρο το σώμα ορισμένων σύγχρονων σκορπιών
THE LIFO TEAM