Φάουτσι: Βιάστηκε η Βρετανία στην έγκριση του εμβολίου- «Παρεξήγηση» είπε μετά και ζήτησε συγγνώμη

Φάουτσι: Βιάστηκε η Βρετανία στην έγκριση του εμβολίου- «Παρεξήγηση» είπε μετά και ζήτησε συγγνώμη Facebook Twitter
EPA
0

Ο δρ. Άντονι Φάουτσι αρχικά επέκρινε τη βιασύνη της Βρετανίας για την έγκριση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, αλλά σε νεότερες δηλώσεις του είπε ότι παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά του και ζήτησε συγγνώμη.

Η Βρετανία έγινε αυτή την εβδομάδα η πρώτη χώρα που δίνει το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στην Ευρώπη και σκεπτικισμό για τη διαδικασία. Οι εμβολιασμοί στη Βρετανία θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Αρχικά ο δρ. Φάουτσι, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Βρετανία ολοκλήρωσε βιαστικά τη διαδικασία της έγκρισης. Έκανε σύγκριση με την υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), λέγοντας ότι έχει δείξει μεγάλη προσοχή, για να αποφύγει τις «εκπτώσεις», επειδή δεν θα ήθελε να τροφοδοτήσει τον σκεπτικισμό για το εμβόλιο.

«Αν κινηθείς βιαστικά και το κάνεις επιφανειακά, ο κόσμος δεν θα θέλει να εμβολιαστεί. Έχουμε ένα χρυσό "κανόνα" στην FDA. Η Βρετανία δεν το έκανε το ίδιο προσεκτικά και προηγήθηκαν μερικές ημέρες. Αυτό δεν κάνει μεγάλη διαφορά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Φάουτσι.

Όμως, αργότερα, μιλώντας στο BBC, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε ότι παρεξηγήθηκε και εξέφρασε εμπιστοσύνη στη ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας.

 

«Υπήρξε παρεξήγηση και για αυτό λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη. Έχω εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα και τη ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας. Αυτό που ήθελα να πω και δεν το έθεσα αρκετά καλά είναι ότι αν στις ΗΠΑ το είχαμε κάνει τόσο γρήγορα όσο η Βρετανία- και αυτό δεν είναι κριτική για τον τρόπο που το έκανε η Βρετανία, αν και φάνηκε ότι αυτό είπα- αν το είχαμε εγκρίνει χθες, θα υπήρχε αρνητική αντίδραση που ήδη έχει υπερβολικές επιφυλάξεις για τη διαδικασία», εξήγησε ο δρ. Φάουτσι.

«Η δική μας διαδικασία είναι τέτοια που απαιτεί περισσότερο χρόνο από ότι στη Βρετανία. Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν ήθελα να υπονοήσω ότι υπήρξε όποια προχειρότητα, αν και έτσι ακούστηκε», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε ότι έχει ήδη ζητήσει από τον Άντονι Φάουτσι να παραμείνει στην ομάδα για τον κορωνοϊό στη δική του διοίκηση, όπως και να γίνει επικεφαλής ιατρικός σύμβουλός του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM