Ο μονάρχης της Ταϊλάνδης επανέφερε στη θέση της τη βασιλική σύντροφο- Είχε πέσει σε δυσμένεια

Ο μονάρχης της Ταϊλάνδης επανέφερε στη θέση της τη βασιλική σύντροφο- Είχε πέσει σε δυσμένεια Facebook Twitter
Ο μονάρχης της Ταϊλάνδης με τη βασιλική σύντροφό του (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης επανέφερε τη βασιλική σύντροφο στη θέση της, περίπου ένα χρόνο αφότου αποφάσισε να αφαιρέσει τους τίτλους της.

Ο βασιλιάς Βατζιραλόνγκορν έδωσε και πάλι τους τίτλους και τον βαθμό της Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι, ανακοίνωσε το παλάτι. Η γυναίκα είχε πέσει σε δυσμένεια τον Οκτώβριο του 2019, μόλις μερικούς μήνες από τη στιγμή που ανακηρύχθηκε βασιλική ερωμένη.

Το παλάτι, τότε, είχε αναφέρει πως η Βονγκβατζιραπάκντι τιμωρούνταν επειδή επιχειρούσε να ανέλθει «στο ίδιο επίπεδο» με τη βασίλισσα της Ταϊλάνδης. Επίσης, κατηγορήθηκε για «ανυπακοή και έλλειψη αφοσίωσης στον βασιλιά».

Η 35χρονη είναι η πρώτη βασιλική ερωμένη έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα στην Ταϊλάνδη. Αρχικά εργάστηκε ως νοσοκόμα, προτού ξεκινήσει η σχέση της με τον τότε πρίγκιπα Βατζιραλόνγκορν. Τελικά, έγινε σωματοφύλακας, πιλότος και αλεξιπτωτίστρια και εντάχθηκε στη βασιλική φρουρά. Στις αρχές του 2019, έγινε στρατηγός.

Τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς της δόθηκε ο τίτλος της πρώτης βασιλικής συντρόφου, λίγο μετά τον γάμο του βασιλιά με την βασίλισσα Σουντίτα. Αν και οι μονάρχες της Ταϊλάνδης κατά τους αιώνες είχαν πολλές συζύγους ή βασιλικές συντρόφους, ο τίτλος αυτός δεν είχε χρησιμοποιηθεί από το 1932. Μόλις λίγους μήνες αργότερα, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο μονάρχης της Ταϊλάνδης αφαίρεσε τον τίτλο της αλλά και τα αξιώματά της.

Ο μονάρχης της Ταϊλάνδης επανέφερε στη θέση της τη βασιλική σύντροφο- Είχε πέσει σε δυσμένεια Facebook Twitter
Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης επανέφερε στη θέση της τη βασιλική σύντροφό του (Πηγή φωτό EPA)

Η περσινή απόφαση είχε θυμίσει την τύχη δύο εκ των προηγούμενων συζύγων του βασιλιά Βατζιραλόνγκορν. Το 1996, ο μονάρχης είχε αποκηρύξει τη δεύτερη σύζυγό του, η οποία διέφυγε στις ΗΠΑ, ενώ απαρνήθηκε και τους τέσσερις γιους που είχε αποκτίσει μαζί της.

Το 2014, η τρίτη σύζυγος του μονάρχη- Σρισάσμι Σουγουάντι- έχασε όλους τους τίτλους της και της απαγορεύθηκε η πρόσβαση στο παλάτι. Ο μονάρχης μεγαλώνει τον 14χρονο γιο της, στη Γερμανία και την Ελβετία.

Η απόφαση για την αποκατάσταση της βασιλικής συντρόφου έρχεται εν μέσω άνευ προηγουμένου διαδηλώσεων κατά του μονάρχη. Οι πολίτες απαιτούν τον περιορισμό των εξουσιών του βασιλιά, αλλά και μεταρρύθμιση της μοναρχίας.

Επίσης, μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές αντιδρούν στην απόφαση του βασιλιά να κηρύξει την περιουσία του στέμματος ως προσωπική, με συνέπεια να γίνει μακράν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊλάνδης.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ