Τραμπ: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μου φαίνεται ένα μικρό, χαρούμενο κορίτσι

Τραμπ: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μου φαίνεται ένα μικρό, χαρούμενο κορίτσι Facebook Twitter
2

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει ένα από τα τελευταία tweet του Ντόναλντ Τραμπ για την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Αναρτώντας στον επίσημο λογαριασμό του ένα άρθρο του Wired με απόσπασμα από την ομιλία της 16χρονης, η οποία άνοιξε της εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, ο 45ος Αμερικανός πρόεδρος έκανε ένα σχόλιο που ερμηνεύθηκε ως απόπειρα ειρωνείας ακόμα και από μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian. 

«Άνθρωποι υποφέρουν, άνθρωποι πεθαίνουν, ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν. Είμαστε στην αρχή μιας μαζικής εξαφάνισης και το μόνο για το οποίο μπορείτε να μιλάτε είναι τα λεφτά και παραμύθια για αέναη οικονομική ανάπτυξη», ήταν η λεζάντα που επέλεξε το Wired, αλλά ο Τραμπ αποφάσισε να συνοδεύσει την ανάρτηση με ένα ασύνδετο σχόλιο: «Φαίνεται ένα πολύ χαρούμενο, νέο κορίτσι που κοιτάζει μπροστά σε ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τόσο όμορφο θέαμα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ, πυροδοτώντας αναρίθμητα σχόλια και retweet. 

Τραμπ: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μου φαίνεται ένα μικρό, χαρούμενο κορίτσι Facebook Twitter

Η στάση που κράτησε ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον Guardian να σχολιάζει ότι ο Τραμπ φαίνεται να ειρωνεύεται την ακτιβίστρια που χθες καταδίκασε την ολιγωρία των ηγετών απέναντι στους άμεσους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. 

«Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού» είπε μεταξύ άλλων η 16χρονη. «Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας».

Διεθνή
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΣΡΑΗΛ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Διεθνή / Το Ισραήλ κατεδαφίζει εγκατάσταση υπηρεσίας του ΟΗΕ για Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιερουσαλήμ

Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί για διασυνδέσεις με τη Χαμάς.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια