Τραμπ: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μου φαίνεται ένα μικρό, χαρούμενο κορίτσι

Τραμπ: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μου φαίνεται ένα μικρό, χαρούμενο κορίτσι Facebook Twitter
2

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει ένα από τα τελευταία tweet του Ντόναλντ Τραμπ για την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Αναρτώντας στον επίσημο λογαριασμό του ένα άρθρο του Wired με απόσπασμα από την ομιλία της 16χρονης, η οποία άνοιξε της εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, ο 45ος Αμερικανός πρόεδρος έκανε ένα σχόλιο που ερμηνεύθηκε ως απόπειρα ειρωνείας ακόμα και από μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian. 

«Άνθρωποι υποφέρουν, άνθρωποι πεθαίνουν, ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν. Είμαστε στην αρχή μιας μαζικής εξαφάνισης και το μόνο για το οποίο μπορείτε να μιλάτε είναι τα λεφτά και παραμύθια για αέναη οικονομική ανάπτυξη», ήταν η λεζάντα που επέλεξε το Wired, αλλά ο Τραμπ αποφάσισε να συνοδεύσει την ανάρτηση με ένα ασύνδετο σχόλιο: «Φαίνεται ένα πολύ χαρούμενο, νέο κορίτσι που κοιτάζει μπροστά σε ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τόσο όμορφο θέαμα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ, πυροδοτώντας αναρίθμητα σχόλια και retweet. 

Τραμπ: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μου φαίνεται ένα μικρό, χαρούμενο κορίτσι Facebook Twitter

Η στάση που κράτησε ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον Guardian να σχολιάζει ότι ο Τραμπ φαίνεται να ειρωνεύεται την ακτιβίστρια που χθες καταδίκασε την ολιγωρία των ηγετών απέναντι στους άμεσους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. 

«Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού» είπε μεταξύ άλλων η 16χρονη. «Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας».

Διεθνή
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια