Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά,  η οποία είχε προσβληθεί από εντεροϊό που προκάλεσε προσωρινή παράλυση. 

Το κορίτσι, μόλις άνοιξε τα μάτια του, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που στάθηκαν δίπλα του στη μάχη για τη ζωή.

«Ίσως κάποιοι να το θεωρήσουν υπερβολικό και να πουν ότι αυτά δεν συμβαίνουν… Όμως, επειδή δεν μπορούσε ακόμα να μιλήσει μετά την αποσωλήνωση, μας έκανε νόημα με το χέρι της. Πλησιάσαμε και, παρότι ήταν ασαφές τι ακριβώς ήθελε, άνοιξε όσο μπορούσε τα χέρια της και μας αγκάλιασε», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης.

«Το χαμόγελο ενός παιδιού είναι η μεγαλύτερη δύναμη ενός γιατρού. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη μάχη κόντρα στον θάνατο», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Ηλιάδης.

Η 14χρονη παρέμεινε για δέκα ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αποσωληνώθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσβλήθηκε από εντεροϊό που προκάλεσε φλεγμονή στο κεντρικό νευρικό σύστημα, με τη μορφή οξείας ιδιοπαθούς πολυνευρίτιδας. Πρόκειται για σπάνιο σύνδρομο, με συχνότητα 0,81 έως 1,91 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, το οποίο προκαλεί παράλυση, η οποία όμως θεωρείται αναστρέψιμη. Πρόκειται για φλεγμονώδη διαταραχή των περιφερικών νεύρων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, που εκδηλώνεται με ταχεία εμφάνιση αδυναμίας και συχνά με παράλυση των άνω και κάτω άκρων, των αναπνευστικών μυών αλλά και των μυών του προσώπου.

«Είναι ένας ιός που θα ταυτοποιηθεί περαιτέρω. Συνεργαστήκαμε στενά και με τον ΕΟΔΥ στην Αθήνα, καθώς υπήρχε ανησυχία μήπως συντρέχουν και άλλα ζητήματα», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου η υγεία της 14χρονης επιδεινώθηκε ξαφνικά και ραγδαία, προκαλώντας συναγερμό. Αμέσως οργανώθηκε η μεταφορά της με ελικόπτερο από την Κεφαλονιά, το οποίο προσγειώθηκε στον Άραξο. Από εκεί, με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ οδηγήθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε άμεσα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και νοσηλευόταν διασωληνωμένη μέχρι την αποσωλήνωσή της.

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM