Το βλέμμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ την στιγμή που βλέπει τον Τραμπ

Το βλέμμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ την στιγμή που βλέπει τον Τραμπ Facebook Twitter
2

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έδωσε μια παθιασμένη ομιλία για το κλίμα σήμερα, αλλά υπάρχει ακόμη μια στιγμή της που κάνει το γύρο του διαδικτύου: To βλέμμα της όταν αντίκρισε τον Ντόναλντ Τραμπ να εισέρχεται σε χώρο της Συνόδου για το Κλίμα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Η 16χρονη ακτιβίστρια που έχει εμπνεύσει με την μαχητικότητά της εκατομμύρια ανθρώπους ήταν στην αίθουσα ενώ κανονικά ο Τραμπ δεν θα έπρεπε να είναι καθώς είχε δηλώσει πως δεν θα παρευρεθεί γιατί θα συμμετείχε σε συνάντηση για την ανεξιθρησκία.

Ωστόσο ο Τραμπ αιφνιδίασε με την εμφάνισή του καθώς τον είδαν α εισέρχεται στο χώρο. Τελικά ήταν όμως ένα σύντομα πέρασμα χωρίς ουσία για τον διάλογο περί κλιματικής αλλαγής. Ο Τραμπ έμεινε στην αίθουσα για λιγότερο από 15 λεπτά και αποχώρησε. Αυτό που έγινε viral είναι το βλέμμα της νεαρής Τούνμπεργκ όταν τον είδε ξαφνικά να μπαίνει στην αίθουσα.

Μολονότι η ολιγόλεπτη παρουσία του Τραμπ στην αίθουσα προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, δεν φαίνεται να αποτελεί ένδειξη ότι κάνει στροφή στην πολιτική του. Ο Τραμπ, κόντρα στις επιστημονικές αποδείξεις, αμφισβητεί ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ποιος ήταν ο στόχος αυτής της εμφάνισης; Οι εξηγήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του, δεν το αποσαφήνισαν. «Πιστεύω πολύ στον καθαρό αέρα και στο καθαρό νερό και όλες οι χώρες πρέπει να εργαστούν μαζί για να τα καταφέρουν. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό», είπε. Σύμφωνα δε με το Afp, o  Τραμπ έφτασε στο κτίριο του ΟΗΕ ακριβώς τη στιγμή που η Γκρέτα Τούνμπεργκ ετοιμαζόταν να φύγει, μετά τη δική της, παθιασμένη ομιλία για το κλίμα. Την ώρα που πλησίαζε στην έξοδο, ένας Αμερικανός πράκτορας των υπηρεσιών ασφαλείας, εμπόδισε την 16χρονη, ζητώντας της να σταθεί στο πλάι. 

Διεθνή
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ