Κύπρος: Aνοιχτά της Καρπασίας η γεώτρηση του Γιαβούζ

Κύπρος: Aνοιχτά της Καρπασίας η γεώτρηση του Γιαβούζ Facebook Twitter
0

Στα ανοιχτά της Καρπασίας στην Κύπρο θα μετακινηθεί το γεωτρύπανο Γιαβούζ δήλωσε ο γενικός διευθυντής της TPAO, Μελίχ Χαν Μπιλγκίν.


Ο γενικός διευθυντής της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO) μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή απόπλου του τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων Γιαβούζ, δήλωσε πως το σκάφος σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.


«Μετά τον προσδιορισμό της τοποθεσίας, το γεωτρύπανο Γιαβούζ θα ξεκινήσει γεώτρηση στις αρχές Ιουλίου. Περίπου ένα χιλιόμετρο σε βάθους νερού, και τρεις χιλιάδες μέτρα από τον βυθό και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα μετακινηθεί στη δεύτερη θέση», είπε.

Κύπρος: Aνοιχτά της Καρπασίας η γεώτρηση του Γιαβούζ Facebook Twitter


Όπως αναφέρει η Χουριέτ, o Μπιλγκίν είπε πως η τοποθεσία των γεωτρήσεων θα καθοριστεί αργότερα και θα αξιολογηθεί μια θέση ανοιχτά της Καρπασίας ανάλογα με τα αποτελέσματα των γεωλογικών και γεωφυσικών μελετών.

Επίσης είπε ότι το 53% του προσωπικού που θα εργαστεί στη γεώτρηση του Γιαβούζ είναι Τούρκοι και υπάρχουν 150 άτομα στο προσωπικό, ενώ κατά τη διάρκεια των γεωτρήσεων ο αριθμός θα αυξηθεί στα 180 και θα μπορούσαν να εργάζονται πάνω από 200 άτομα.

«Tο Γιαβούζ στα ανατολικά της Κύπρου και το Φατίχ θα συνεχίσει να εργάζεται στα δυτικά», είπε, τονίζοντας πως έχουμε μπροστά μας ένα επιχειρηματικό σχέδιο 5 ετών.

Αναφορικά με τα εντάλματα σύλληψης του Πορθητή που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε «Δεν έχουμε λάβει κάποια πληροφορία μέχρι στιγμής και οι αρμόδιες αρχές του κράτους μας παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, εκτελούμε το καθήκον μας χωρίς να ασχοληθούμε με κανένα άλλο θέμα, επομένως το προσωπικό θα είναι άνετο, θα διεκπεραιώσουμε αυτό το καθήκον χωρίς να επηρεαστούμε από τίποτα».

 

Με πληροφορίες από sigmalive/ekirikas/politis

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ