Υπόθεση Κασόγκι - Τουρκία: «Απογοητευτική» η άρνηση του Ριάντ να εκδώσει τους υπόπτους

Υπόθεση Κασόγκι - Τουρκία: «Απογοητευτική» η άρνηση του Ριάντ να εκδώσει τους υπόπτους Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να αποδώσει δικαιοσύνη για τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η έκκληση της Άγκυρας έρχεται μετά την άρνηση του Ριάντ να εκδώσει δύο υπόπτους που, σύμφωνα με την Άγκυρα, σχεδίαζαν τη δολοφονία του στην Κωνσταντινούπολη.


Ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, δήλωσε ότι η άρνηση του Ριάντ να εκδώσει τους ύποπτους είναι «απογοητευτική» και θα ενισχύσει τις επικρίσεις εκείνων που πιστεύουν ότι «η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να καλύψει τον φόνο».


Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πάει για να παραλάβει ορισμένα έγγραφα για τον γάμο του.


Ο Αλτούν είπε σε δημοσιογράφους ότι οι σαουδαραβικές αρχές δεν συνεργάζονται επαρκώς και ότι η Τουρκία έχει «ελάχιστες ενδείξεις» ότι οι Σαουδάραβες εισαγγελείς σκοπεύουν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Κατά συνέπεια «θα ήταν προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας να επιδιώξει να αποδώσει δικαιοσύνη με βάση το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο ίδιος.


Τον περασμένο μήνα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας από τα Ηνωμένα Έθνη αν έφταναν σε αδιέξοδο οι διμερείς επαφές με τη Σαουδική Αραβία.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ