«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»- Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»- Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι Facebook Twitter
0

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω» ήταν τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι ακριβώς πριν πεθάνει. σύμφωνα με το CNN.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται πηγή που έχει διαβάσει την απομαγνητοφώνηση του ηχητικού υλικού που υπάρχει από τη δολοφονία. Σύμφωνα με το CNN ο δημοσιογράφος επανέλαβε τη φράση άλλες δυο φορές. 

Η πηγή — το CNN δεν την κατονόμασε — δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο πως η απομαγνητοφώνηση καθιστά σαφές ότι ο φόνος του δημοσιογράφου ήταν προμελετημένος και αποκαλύπτει πως ότι κατά τη διάρκειά του έγιναν πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, στις οποίες περιγραφόταν η πορεία της επιχείρησης της εκτέλεσής του μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά το CNN, Τούρκοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις γίνονταν με ανώτατους αξιωματούχους στο Ριάντ.

Σύμφωνα με το CNN, η απομαγνητοφώνηση περιέχει περιγραφές της μάταιης προσπάθειας του Κασόγκι να αντισταθεί στους εκτελεστές του, ενώ περιγράφει επίσης τους ήχους του «διαμελισμού του πτώματός του με πριόνι».

Η ηχητική καταγραφή έγινε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. 

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ ξεκαθάρισε πως το Ριάντ αρνείται να προχωρήσει στην έκδοση στην Τουρκία προσώπων που βαρύνουν υποψίες ότι ενέχονται στη δολοφονία του Κασόγκι.

Οι αρχές της Τουρκίας ζήτησαν την Τετάρτη τη σύλληψη και την έκδοση δύο στενών συμβούλων του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο πλαίσιο της έρευνάς τους.

«Δεν εκδίδουμε τους πολίτες μας» σε άλλες χώρες, αντέταξε ο Τζουμπέιρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ριάντ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ζητήσει επανειλημμένα από το βασίλειο να προχωρήσει στην έκδοση των υπόπτων για την υπόθεση.

Κατά τις τουρκικές αρχές, μια ομάδα δεκαπέντε πρακτόρων της Σαουδικής Αραβίας στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσει τον Κασόγκι.

Το Ριάντ από την πλευρά του κάνει λόγο περί μιας επιχείρησης άνευ της έγκρισης του παλατιού η οποία πήρε άσχημη τροπή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, CNN

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM