ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τζέιν Φόντα: Γυμνάζεται μπροστά στην κάμερα και στέλνει μήνυμα για την κλιματική κρίση

Τζέιν Φόντα: Γυμνάζεται μπροστά στην κάμερα και στέλνει μήνυμα για την κλιματική κρίση Facebook Twitter
EPA
0

Η Τζέιν Φόντα φόρεσε ξανά το κορμάκι και το κολάν της και θύμισε το πρόγραμμα γυμναστικής της που ήταν διάσημο τη δεκαετία του '80. Αλλά το έπραξε για να στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Η 82χρονη, ένας θρύλος του Χόλιγουντ με έντονη ακτιβιστική δράση- λόγω της οποίας μάλιστα συνελήφθη αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα- ανέβασε στα social media βίντεο στο οποίο γυμνάζεται. «Ψάξτε με στο Google», ανέφερε μάλιστα με χιούμορ, απευθυνόμενη στο νεαρό κοινό του TikTok, στο πρώτο της βίντεο σε αυτό το μέσο.

Όμως, η Τζέιν Φόντα δεν ήθελε απλά να δώσει συμβουλές άσκησης εν μέσω καραντίνας. Αφού κάνει μερικές επαναλήψεις, εμφανίζεται στο βίντεο με το χαρακτηριστικό κόκκινο παλτό, το οποίο φορούσε τις διαδοχικές φορές που τη συνέλαβαν ενώ διαμαρτυρόταν για την κλιματική αλλαγή, τους προηγούμενους μήνες.

«Ξέρετε κάτι; Υπάρχουν υπερβολικά πολλά προγράμματα γυμναστικής αυτή την ώρα στην τηλεόραση και τους υπολογιστές», λέει στην κάμερα η Φόντα. «Αυτό που πραγματικά θα ήθελα να κάνετε μαζί μου είναι να μια "γυμναστική" για τον πλανήτη. Υπάρχει κλιματική κρίση, κάτι που είναι μια πραγματική κατάσταση ανάγκης. Οπότε, είτε είστε στον καναπέ, είτε στο στρώμα της γιόγκα, θα έρθετε μαζί μου σε ένα ψηφιακό Fire Drill Fridays; Το μέλλον σας χρειάζεται. Εγώ σας χρειάζομαι», τονίζει, αναφερόμενη στην καμπάνια της για την κλιματική κρίση, την οποία πλέον συνεχίζει ψηφιακά, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό.


«Ελάτε στην ψηφιακή Fire Drill Fire για να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στους πολιτικούς, προκειμένου να υιοθετήσουν μια νέα Πράσινη Συμφωνία, να τερματίσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων και να θεσπίσουν τη μετάβαση σε μια ανανεώσιμη οικονομία που προστατεύει τους εργαζόμενους και τις κοινότητες. Ας αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση ενώ μένουμε στο σπίτι», αναφέρει στην ανάρτησή της η Τζέιν Φόντα.

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Μαΐου

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το νέο, πρωτοποριακό Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, αφιερώματα και πολλές ακόμα συναρπαστικές συναντήσεις στην 20ή ΔΕΒΘ.
NEWSROOM
Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM