Συνελήφθη ξανά η Τζέιν Φόντα - Η τέταρτη φορά σε ένα μήνα που της περνάνε χειροπέδες ενώ διαδηλώνει

Συνελήφθη ξανά η Τζέιν Φόντα - Η τέταρτη φορά σε ένα μήνα που της περνάνε χειροπέδες ενώ διαδηλώνει Facebook Twitter
0

Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιν Φόντα συνελήφθη για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα ενώ διαδήλωνε ενάντια στην απραξία των πολιτικών της χώρας της απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

«Αυτή τη φορά ίσως χρειασθεί να περάσω τη νύκτα στη φυλακή, όμως δε με νοιάζει», δήλωσε η γνωστή για την ακτιβιστική δράση της ηθοποιός στους δημοσιογράφους, οι οποίοι κατέγραφαν τη στιγμή που οι αστυνομικοί της περνούσαν χειροπέδες. «Μία νύκτα για εμένα είναι παιχνιδάκι», αστειεύθηκε η Φόντα, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της ακτιβιστικής της δράσης.

Συνελήφθη ξανά η Τζέιν Φόντα - Η τέταρτη φορά σε ένα μήνα που της περνάνε χειροπέδες ενώ διαδηλώνει Facebook Twitter

Μαζί με άλλους τριάντα διαδηλωτές περίπου, μεταξύ των οποίων κι οι ηθοποιοί Ροζάνα Αρκέτ και Κάθριν Κίνερ και άλλοι διάσημοι προσκεκλημένοι, η Φόντα πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία, τραγουδώντας, στην είσοδο ενός διοικητικού κτηρίου του Κογκρέσου, όπου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις. Η Φόντα περίμενε τους αστυνομικούς, που πλέον έχουν συνηθίσει τη διαδικασία, να παρέμβουν και να την οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.

Συνελήφθη ξανά η Τζέιν Φόντα - Η τέταρτη φορά σε ένα μήνα που της περνάνε χειροπέδες ενώ διαδηλώνει Facebook Twitter

Σύμβολο της κινηματογραφικής οθόνης για τους διάσημους ρόλους της, η Φόντα από τη δεκαετία του '70 πρωταγωνιστεί επίσης και στους αγώνες για την ειρήνη και τον φεμινισμό. Παρά τα 82 χρόνια της, η ίδια «εμπνεόμενη από την Γκρέτα Τούνμπεργκ και τους μαθητές που διαδηλώνουν» στρατεύθηκε ενεργά στο κίνημα κατά της κλιματικής αλλαγή, για να υπενθυμίσει όπως τονίζει «πως βρισκόμαστε ενώπιον μίας κρίσης που δύναται να καθορίσει εάν τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα έχουν ένα μέλλον».

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM