Η ηθοποιός και μαχητική ακτιβίστρια Τζέιν Φόντα δηλώνει ότι «ανησυχεί» για την έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ.

 

«Αντιλαμβάνεται ότι δέχεται επιθέσεις επειδή κάνει τη διαφορά και αυτό τρομάζει τους ανθρώπους», λέει η Φόντα. Η 81χρονη σταρ έχει υποσχεθεί να διαμαρτύρεται κάθε Παρασκευή μέχρι τον Ιανουάριο για να απαιτήσει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

«Σου βάζουν αυτό το πλαστικό πράγμα και όχι τις μεταλλικές χειροπέδες, όπως τον παλιό καλό καιρό. Πονάει περισσότερο», λέει η Φόντα για την πιο πρόσφατη σύλληψή της. Ωστόσο λέει: «Δεν θέλω να πάω στη φυλακή. Δεν νομίζω ότι η Τζέιν Φόντα ως μάρτυρας, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται τώρα το κίνημα».

 

Τζέιν Φόντα: «Ανησυχώ για την Γκρέτα Τούνμπεργκ»

 

«Η αστυνομία προσπαθεί να βρει τι θα κάνει... μου είπαν πως αν συνεχίσω να συλλαμβάνομαι κάθε εβδομάδα, μπορεί να βρεθώ στη "στενή"», λέει η Τζέιν Φόντα.

 

Η Φόντα έχει πλούσια ακτιβιστική δράση εδώ και χρόνια, συμμετέχοντας σε εκστρατείες για τους αυτόχθονες Αμερικανούς, σε εκστρατείες πολιτικών δικαιωμάτων και κατά του πολέμου του Βιετνάμ. «Δεν αισθανόμουν καλά επειδή ήξερα ότι δεν έκανα αυτό που μπορώ να κάνω. Δεν ήμουν χαρούμενος άνθρωπος μέχρι να αρχίσω να το κάνω αυτό».

 

Η ηθοποιός συνελήφθη για διαμαρτυρία εντός του κτιρίου γραφείων της Γερουσίας στο Καπιτώλιο και η δράση της, λέει η ίδια πως είναι εμπνευσμένη από τις διαμαρτυρίες των μαθητών που ξεκίνησαν από την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr