Ο φάκελος του Τζέιμς Μπράουν ανοίγει ξανά - Μετά από καταγγελία γυναίκας πως δολοφονήθηκε

Ο φάκελος του Τζέιμς Μπράουν ανοίγει ξανά - Μετά από καταγγελία γυναίκας πως δολοφονήθηκε Facebook Twitter
0

Η εισαγγελία της Ατλάντα θα αποφασίσει αν θα ανοίξει επίσημη έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του θρύλου της funk, r&b και soul, Τζέιμς Μπράουν, μετά τους ισχυρισμούς μιας γυναίκας πως δολοφονήθηκε.

Ο Μπράουν, γνωστός ως «νονός της soul», ήταν 73 χρόνων όταν άφησε την τελευταία του πνοή από συγκοπή ανήμερα των Χριστουγέννων το 2006, στην Ατλάντα - δύο μέρες μετά την εισαγωγή του με πνευμονία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας, Κρις Χόπερ, μία γυναίκα ονόματι Jacque Hollander επικοινώνησε με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Φόλτον, αιτούμενη συνάντηση και ισχυριζόμενη πως ο θάνατος του Μπράουν προκλήθηκε από άλλο άτομο.

Ο εισαγγελέας Πωλ Χάουαρντ δέχτηκε να συναντηθούν, παρουσία και άλλων δύο συναδέλφων του, αλλά και ενός συνεργείου του CNN που κατέγραφε τη συνομιλία.

Η Χολάντερ παρέδωσε στον Χάουαρντ μία λίστα πιθανών μαρτύρων, ένα πάκο εκτυπωμένων μυνημάτων, ενώ του εξήγησε πώς βρέθηκε στην κατοχή της μία πράσινη πλαστική σακούλα γεμάτη στοιχεία που, όπως είπε, συνδέονται με το θάνατο του Μπράουν.

Ο εισαγγελέας, όπως είπε, θα εξετάσει τα αντικείμενα και θα αποφασίσει αν θα ανοίξει έρευνα.


Η ίδια γυναίκα, προ περίπου τριών ετών, είχε καταγγείλει στο CNN πως και ο Τζέιμς Μπράουν και η τρίτη σύζυγός του, Αντριέν, είχαν δολοφονηθεί. Η Αντριέν Μπράουν είχε πεθάνει στις 6 Ιανουαρίου του 1996 στην Καλιφόρνια μετά από επιπλοκές πλαστικής εγχείρησης. Η αστυνομία του Μπέβερλι Χιλς αρνήθηκε να ανοίξει έρευνα για το θάνατό της.

Πάντως, και ο Μάρβιν Κρόφορντ, ο γιατρός που είχε υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου του Μπράουν, το οποίο επισήμως απέδιδε το θάνατο σε καρδιακή προσβολή και υγρό στους πνεύμονες, σε συνέντευξή του στο CNN το 2017 είχε αναρωτηθεί τι πήγε στραβά σε εκείνο το δωμάτιο νοσοκομείου κι αν ο ξαφνικός θάνατος του Μπράουν προκλήθηκε από τοξική ουσία.

Με πληροφορίες από CNN/Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM