Το «κόλπο» του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τους φακούς επαφής για να διαχειρίζεται το άγχος του

Το «κόλπο» του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τους φακούς επαφής για να διαχειρίζεται το άγχος του Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παραδέχθηκε πως αισθάνεται τεράστιο άγχος πριν από δημόσιες ομιλίες του, ωστόσο έχει βρει έναν τρόπο να το διαχειρίζεται.

Μιλώντας σε νέο ντοκιμαντέρ του BBC για την ψυχική υγεία, ο Δούκας του Κέιμπριτζ αποκάλυψε πως η αδύναμη όρασή του είναι εκείνη που τον βοήθησε να διαχειρίζεται το στρες σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Η όρασή μου άρχισε να φθίνει λιγάκι ενώ μεγάλωνα και συνήθιζα να μην φοράω φακούς επαφής όταν δούλευα, οπότε ουσιαστικά όταν εκφωνούσα ομιλίες δεν μπορούσα να διακρίνω το πρόσωπο κανενός», είπε ο 37χρονος πρίγκιπας στο νέο ντοκιμαντέρ «Football, Prince William and Our Mental Health».

«Και βοηθάει, επειδή βλέπεις απλώς ένα σωρό από θολά πρόσωπα και δεν μπορείς να δεις κανέναν να σε κοιτάζει- βλέπω αρκετά για να διαβάζω το χαρτί και τέτοια πράγματα, αλλά δεν μπορούσα να δω τίποτα στο υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτό βασικά ήταν κάτι που με βοήθησε πραγματικά με το άγχος μου», πρόσθεσε.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μίλησε επίσης ανοιχτά για την πατρότητα και τα τρία παιδιά του, τον 6χρονο Τζορτζ, την 5χρονη Σάρλοτ και τον 2 ετών Λούι.

«Το να κάνεις παιδιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωή σου, πραγματικά. Νομίζω πως όταν έχεις περάσει κάτι τραυματικό στη ζωή σου, όπως το γεγονός πως πέθανε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρός, τα συναισθήματα επιστρέφουν αστραπιαία. Με την Κάθριν [σ.σ. Κέιτ Μίντλετον] στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε τέτοιες στιγμές, εξελισσόμαστε και μαθαίνουμε μαζί. Ο ερχομός των παιδιών είναι μια από τις πιο καταπληκτικές στιγμές στη ζωή αλλά ταυτόχρονα και τις πιο τρομακτικές», ανέφερε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Πολιτισμός / Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη «Συλλογές Τατοΐου» – Ένα έργο που «ξεκλειδώνει» την ιστορία ενός αιώνα

Η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, υπενθύμισε ότι το κτήμα του Τατοΐου, αν και είχε «σημαντική ιστορική και περιβαλλοντική αξία», παρέμενε για δεκαετίες αναξιοποίητο
LIFO NEWSROOM
Victoria’s Secret Fashion Show 2025: Ο λόγος που η Κένταλ Τζένερ δεν περπάτησε στο φετινό σόου

Πολιτισμός / Victoria’s Secret Fashion Show 2025: Ο λόγος που η Κένταλ Τζένερ δεν περπάτησε στο φετινό σόου

Το θρυλικό σόου επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, σηματοδοτώντας τη δεύτερη χρονιά του μεγάλου comeback του μετά την εξαετή παύση και την επανεκκίνηση του 2024, με μία ηχηρή ωστόσο απουσία
LIFO NEWSROOM
Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Πολιτισμός / Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Το «Baby Reindeer» είναι μια δραματική μαύρη κωμωδία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Βρετανού κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος υπήρξε θύμα εμμονικής παρακολούθησης από μια γυναίκα
LIFO NEWSROOM
Στο μυαλό του Τζον Λε Καρέ

Πολιτισμός / Ένα βότσαλο με την ένδειξη «to fix» και άλλες 1200 κούτες είναι το αρχείο του Τζον Λε Καρέ

Μια νέα έκθεση ανοίγει το δαιδαλώδες αρχείο του πιο διάσημου συγγραφέα κατασκοπείας, φωτίζοντας τη συναρπαστική, συχνά ιδιόμορφη δημιουργική διαδικασία που έκρυβαν τα μυθιστορήματά του.
LIFO NEWSROOM