Προειδοποίηση ΠΟΥ για το άνοιγμα σχολείων: «Σε αχαρτογράφητα νερά η Ευρώπη»

Προειδοποίηση ΠΟΥ για το άνοιγμα σχολείων: «Σε αχαρτογράφητα νερά η Ευρώπη» Facebook Twitter
0

«Πρώιμα και όχι πολύ πειστικά» χαρακτηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τα τεκμήρια πως τα παιδιά δεν μολύνονται τόσο συχνά από τον κορωνοϊό, στοιχείο που εξετάστηκε για το άνοιγμα των σχολείων.

Ειδικότερα, σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με την επικινδυνότητα του ανοίγματος των σχολείων, ο ΠΟΥ απάντησε πως οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα σχολεία χωρίς να έχουν στοιχεία για τη συμβολή των παιδιών στην μετάδοση του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως τα κράτη βρίσκονται στη δύσκολη θέση να αποφασίσουν αν πρέπει να τα ανοίξουν ξανά με προσοχή.

Επιπλέον τόνισε ότι εκείνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής, με έναν μικρό αριθμό εξαιρέσεων, είναι πως τα παιδιά επηρεάζονται ήπια από την λοίμωξη, ωστόσο εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι πόσο συχνά μολύνονται και πόσο μολυσματικά είναι για τους άλλους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

Υπό αυτήν την έννοια ανέφερε ο Οργανισμός είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει μια προσεκτική προσέγγιση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχουν περιορισμένα τεκμήρια περιλαμβανομένων και των στοιχείων από την Ολλανδία και την Αυστραλία, που δείχνουν ότι τα παιδιά επηρεάζονται από την ασθένεια και δεν μολύνονται τόσο συχνά όσο οι ενήλικες, όμως τα στοιχεία αυτά είναι πολύ πρώιμα και όχι πολύ πειστικά.

Για αυτό τον λόγο κατέληξε ο Οργανισμός πρέπει να επιδειχθεί μεγάλη προσοχή και χρειάζεται να βρεθούν κι άλλα στοιχεία με σειρά μελετών που θα εντοπίσουν το ποσοστό των παιδιών διαφόρων ηλικιών που έχουν μολυνθεί, ώστε με τα νεότερα στοιχεία να είναι πιο εύκολο να ληφθούν αποφάσεις.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM