Ναι από το Ισραήλ για την κατασκευή κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ναι από το Ισραήλ για την κατασκευή κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
EPA - Φωτό Αρχείου
0

Οι ισραηλινές Αρχές ενέκριναν την κατασκευή περισσότερων από 2.300 κατοικιών σε ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ειδικότερα, μια επιτροπή σχεδιασμού στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την κατασκευή αυτών των κατοικιών τις πρόσφατες μέρες, τονίζει σε ανακοίνωση της η η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση «Ειρήνη Τώρα», που τάσσεται κατά του εποικισμού.

Η πολύπλοκη διαδικασία έγκρισης στέγασης σε εποικισμούς γίνεται σε διάφορα στάδια. Οι ισραηλινές αρχές έχουν εγκρίνει 2.330 οικιστικές μονάδες τις τελευταίες ημέρες, εκ των οποίων 1.466 παραμένουν στην πρώτη φάση της έγκρισης, διευκρίνισε η μκο.

«Το πράσινο φως που δόθηκε σε αυτούς τους οικισμούς αποτελεί μέρος μιας καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής η οποία αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της δυνατότητας ειρήνης και της λύσης δύο κρατών, με την προσάρτηση μέρους ή ολόκληρης της Δυτικής Όχθης», σχολίασε η οργάνωση. Ο εποικισμός από το Ισραήλ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ συνεχίζεται από όλες τις κυβερνήσεις του Ισραήλ από το 1967.

Περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν σε μια συχνά συγκρουσιακή συνύπαρξη με σχεδόν 3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους σε αυτά τα εδάφη. Σε μήνυμα που απηύθυνε τον περασμένο μήνα προς τους εποίκους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι δεν θα διαλυθεί κανένας εβραϊκός οικισμός στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή 700 κατοικιών για Παλαιστίνιους σε τμήμα της Δυτικής Όχθης που ελέγχεται από το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM