Κίτρινα Γιλέκα: Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο Παρίσι

Κίτρινα Γιλέκα: Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο Παρίσι Facebook Twitter
EPA
0

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» όπου συμμετείχαν περίπου 7.000 άνθρωποι. 

Πρόκειται 10ο κατά σειρά Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε μεγάλο μέρος σε ειρηνικό κλίμα, όμως δημοσιογράφοι του Reuters Television μετέδωσαν ότι επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, στη συνοικία Ενβαλίντ του Παρισιού.

Οι διαδηλωτές πέταξαν κροτίδες, μπουκάλια και πέτρες και η αστυνομία απάντησε με ρίψεις νερού υπό πίεση και δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσει.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της αστυνομίας, γύρω στο απόγευμα, περίπου 7000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Παρίσι και 27.000 συνολικά στη Γαλλία.

Την ίδια ώρα το περασμένο Σάββατο ο αριθμός τους ανερχόταν σε 32.000.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε, επίσης, ότι ταραχές σημειώθηκαν στη Μασσαλία, ενώ κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

«Μακρόν, παραιτήσου!» φώναζαν πολλοί διαδηλωτές.

Άλλοι μετέφεραν ψεύτικα φέρετρα και κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, ως φόρο τιμής στους 10 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, από τις 17 Νοεμβρίου, στην πλειονότητά τους σε δυστυχήματα, όταν οι διαδηλωτές έκλειναν τους δρόμους.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, διαδηλωτές ή αστυνομικοί, έχουν τραυματιστεί.

Όπως το περασμένο Σάββατο, περίπου 80.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM