Αντιμέτωπος ξανά με φυλάκιση ο πρώην πρόεδρος του Περού - Δικαστής ακύρωσε την προεδρική χάρη

Αντιμέτωπος ξανά με φυλάκιση ο πρώην πρόεδρος του Περού - Δικαστής ακύρωσε την προεδρική χάρη Facebook Twitter
0

Την άμεση σύλληψη και επιστροφή στη φυλακή του πρώην προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι, διέταξε σήμερα δικαστής της χώρας. 

Ο δικαστής ακύρωσε την προεδρική χάρη που είχε χορηγηθεί στον Φουχιμόρι στα τέλη του περασμένου έτους. 

Ο 80χρονος πρώην αρχηγός του κράτους, που εξέτιε ποινή 25 χρόνων κάθειρξης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά, είχε λάβει την 24η Δεκεμβρίου 2017 χάρη από τον πρώην πρόεδρο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι για λόγους υγείας.

Ο δικηγόρος του και η κόρη του, επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης, η Κέικο Φουχιμόρι, δήλωσαν σε τηλεοπτικά δίκτυα ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Η απόφαση του Κουτσίνσκι να δώσει χάρη στον Φουχιμόρι είχε ξεσηκώσει πολιτική θύελλα στη χώρα και πυροδότησε πολλές διαδηλώσεις και παραιτήσεις υπουργών.

Ο Κουτσίνσκι κατηγορήθηκε πως παζάρεψε αυτή την απόφαση με ορισμένα μέλη του πολιτικού κινήματος που είχε ιδρύσει ο Αλμπέρτο Φουχιμόρι προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM