ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ανώτερη εισαγγελέας της Κύπρου φέρεται να προσέφερε ιδιωτικές συμβουλές στους Ρώσους

Ανώτερη εισαγγελέας της Κύπρου φέρεται να προσέφερε ιδιωτικές συμβουλές στους Ρώσους Facebook Twitter
0

Μία από τους ανώτερους εισαγγελείς στην Κύπρο φέρεται να προσέφερε ιδιωτικές συμβουλές και πληροφορίες σε Ρώσους αξιωματούχους.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Guardian που αναδημοσιεύει πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης». Σημειώνει, δε, πως η είδηση προκαλεί περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με τις προσπάθειες του Κρεμλίνου να ασκήσει επιρροή στις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ.

Τα μέιλ της, που δημοσιεύθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, έδειξαν ότι η Ελένη Λοϊζίδου είχε επαφές με ρώσους αξιωματούχους για περιπτώσεις έκδοσης συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά και ασύλου. 

Μεταξύ των αποκαλύψεων υπήρξαν ισχυρισμοί ότι ο Λοϊζίδου προσέφερε συμβουλές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, παρέστη σε νομικές διαδικασίες για λογαριασμό των Ρώσων.

Η Λοϊζίδου, όταν ρωτήθηκε από τον Guardian, αρνήθηκε σθεναρά τις αποκαλύψεις και είπε ότι ήταν εξίσου «φιλική» με τους Ρώσους ομολόγους της όπως και με Αμερικανούς και Βρετανούς συναδέλφους.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ήταν καθήκον της να ενημερώνει ξένους ομολόγους σε περιπτώσεις έκδοσης και ότι έχουν δημοσιευτεί επιλεκτικά μόνο τα μέιλ που είχε ανταλλάξει με τους Ρώσους. 

«Πρόκειται για συνεργασία και νομίζω ότι είμαι καλός στη δουλειά μου», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως, «δεν έχω λάβει ποτέ δώρα από τη Ρωσία εκτός από κάποια βότκα και σοκολατάκια. Δεν κάνω ακριβή ζωή. Ο μισθός μου είναι μόνο 4.000 ευρώ το μήνα». 

Πάντως, το 2013, σε ανταλλαγή μέιλς με τον ρώσο αξιωματούχο Βλαντιμίρ Ζιμίν, η Λοϊζίδου τον ευχαρίστησε για «εξαιρετική φιλοξενία» κατά τη διάρκεια παραμονής της στη Μόσχα.

Σε άλλη περίπτωση, ο Λοϊζίδου φέρεται να προσφέρθηκε να παρέμβει σε μια υπόθεση, ώστε οι ρωσικές αρχές να μπορέσουν να κερδίσουν χρόνο για να προετοιμάσουν τα έγγραφά τους σε ένα δικαστήριο, ενώ σε άλλο μήνυμα δίνει συμβουλές στη ρωσική πλευρά για το πώς κερδίσουν μια δίκη. 

Τη Δευτέρα, ο Κώστας Κληρίδης, γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, ανακοίνωσε ότι διέταξε πειθαρχική έρευνα της υπόθεσης. Στο μεταξύ η Λοϊζίδου μεταφέρεται σε άλλο τμήμα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εφόσον η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα εξελιχθεί θετικά
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Διεθνή / Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Δύο χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούνται χωρίς δίκη, ενώ οι υποθέσεις παραμένουν σε μυστικότητα και οι πρώτες δίκες καθυστερούν
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Διεθνή / Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Η αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης επεκτείνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με νέα εργοστάσια και αύξηση παραγωγής όπλων και πυρομαχικών σε ιστορική κλίμακα
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στο Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή αρχηγού στρατού λόγω Γάζας

Διεθνή / Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή του αρχηγού του στρατού λόγω Γάζας

Διαμάχη κυβέρνησης Νετανιάχου και στρατού κλιμακώνεται: Υπουργοί ζητούν την αποπομπή του αρχηγού στρατού Εγιάλ Ζαμίρ εν μέσω σχεδίων για κατάληψη της Γάζας και αντιδράσεων για τους ομήρους
LIFO NEWSROOM