Αναταράξεις στο Λευκό Οίκο μετά την απόφαση για το Κλίμα: Παραιτούνται γνωστοί CEO από το προεδρικό συμβούλιο επιχειρηματικότητας

Αναταράξεις στο Λευκό Οίκο μετά την απόφαση για το Κλίμα: Παραιτούνται γνωστοί CEO από το προεδρικό συμβούλιο επιχειρηματικότητας Facebook Twitter
0

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Tesla Inc. Έλον Μασκ και ο εκτελεστικός διευθυντής της Walt Disney Ρόμπερτ Ίγκερ δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν από τα συμβουλευτικά όργανα του Λευκού Οίκου, μετά την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

 

Ο Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, παρά τις αντιρρήσεις διευθυντικών στελεχών αμερικανικών επιχειρήσεων αλλά και των Ευρωπαίων συμμάχων της Ουάσινγκτον.

 

“Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική. Η εγκατάλειψη της συμφωνίας δεν είναι καλή για την Αμερική αλλά και παγκοσμίως”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο ίδιος είναι μέλος του Στρατηγικού Φόρουμ Πολιτικής που έχει συγκροτήσει ο Τραμπ. Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό όργανο επιχειρηματικότητας αλλά και για το συμβούλιο που ασχολείται με θέματα δημιουργίας νέων βιομηχανικών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

 

Ο Μασκ δήλωσε την Τετάρτη ότι “έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του” προκειμένου να μεταπείσει τον πρόεδρο Τραμπ για την παραμονή των ΗΠΑ στη διεθνή συμφωνία, ενώ απείλησε με την αποχώρησή του από το συμβουλευτικό όργανο στην περίπτωση που τελικά οι ΗΠΑ αποχωρούσαν.

 

Ο Ίγκερ από την πλευρά του έγραψε στο Twitter: “Είναι θέμα αρχής. Παραιτήθηκα από το συμβούλιο του προέδρου μετά την αποχώρηση #ParisAgreement withdrawal”. Έτσι, εγκαταλείπει κι αυτός το επιχειρηματικό συμβούλιο καινοτομίας.

 

Ο εκτελεστικό διευθυντής της Uber Technologies Τράβις Καλάνικ παραιτήθηκε από το αναφερόμενο παραπάνω συμβούλιο τον Φεβρουάριο, μετά την άσκηση πιέσεων από τους ακτιβιστές και τους εργαζόμενους που ήταν αντίθετοι στην μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Τραμπ.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκρότησε το επιχειρηματικό αυτό συμβούλιο τον Δεκέμβριο πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, προκειμένου να έχει βοήθεια στη λήψη αποφάσεων σε ζητήματα πολιτικών αποφάσεων για την επιχειρηματικότητα. Στο συμβούλιο προεδρεύει ο Στίβεν Σβάρτσμαν, εκτελεστικός διευθυντής στον όμιλο Blackstone Group LP, και συμμετέχουν ο Ίντρα Νούγι, εκτελεστικός διευθυντής της PepsiCo Inc, αλλά και ο Τζέιμς Ντάιμον, εκτελεστικός διευθυντής της JP Morgan Chase & Co.

 

Ερωτηθείς σχετικά με την παραίτηση του Μασκ, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News: “όποιος έχει διαβάσει τη συμφωνία θα καταλάβει πράγματι ότι δεν αφορά στο κλίμα. Αφορά χρήματα των ΗΠΑ που πηγαίνουν σε άλλες χώρες, ενώ δεν επιλύει το πρόβλημα με το κλίμα”.

 

Ο Μασκ είχε συναντηθεί με τον Τραμπ αρκετές φορές με αντικείμενο τους μακροπρόθεσμους στόχους του, για την εταιρία του, SpaceX και τα σχέδια του για πτήσεις στον Άρη, μεταφέροντας ανθρώπους.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM