Ρούτε: Αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, αλλά δεν εκβιαζόμαστε

Ρούτε: Αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, αλλά δεν εκβιαζόμαστε Facebook Twitter
0

O Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να «αποκλιμακωθεί» η διπλωματική αντιπαράθεση με την Τουρκία, την οποία περιέγραψε ως τη χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει εδώ και χρόνια η Ολλανδία, έπειτα από τα σοβαρά περιστατικά που σημειώθηκαν χθες.

Η Τουρκία απείλησε την Ολλανδία με αντίποινα αφού απαγορεύθηκε σε Τούρκους υπουργούς να μιλήσουν στο Ρότερνταμ, σε μια διένεξη σχετικά με τη διεξαγωγή από την Άγκυρα πολιτικής εκστρατείας μεταξύ των Τούρκων μεταναστών. «Ουδέποτε είχα τέτοια εμπειρία μέχρι τώρα, αλλά θέλουμε να είμαστε η πιο συνετή πλευρά», δήλωσε ο Ρούτε. «Αν κλιμακώσουν θα πρέπει να απαντήσουμε, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκλιμακώσουμε», πρόσθεσε.

Χθες, Σάββατο η Τουρκία επιχείρησε αρχικά να στείλει τον υπουργό Εξωτερικών της στην Ολλανδία για να πραγματοποιήσει εκεί μια συγκέντρωση Τούρκων μεταναστών υπέρ της επέκτασης των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν στο δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί. Η Ολλανδία, η οποία είχε ζητήσει από τον υπουργό να μην έρθει, ανακάλεσε την άδεια προσγείωσης του αεροπλάνου του.

Αργότερα την ίδια ημέρα, η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων ταξίδεψε από τη Γερμανία για να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων στο Ρότερνταμ. Τη σταμάτησε η ολλανδική αστυνομία, χαρακτηρίσθηκε ανεπιθύμητη και οδηγήθηκε με συνοδεία πίσω στα σύνορα με τη Γερμανία.

Ο Ερντογάν απείλησε την Ολλανδία με οικονομικές κυρώσεις και χαρακτήρισε την ολλανδική κυβέρνηση «απομεινάρια των Ναζί και φασίστες».

«Η Ολλανδία δεν θα επιτρέψει να εκβιαστεί», δήλωσε σήμερα ο Ρούτε.

Ο Ρούτε, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές που θα διεξαχθούν την Τετάρτη έρχεται στήθος με στήθος με τον πολιτικό Γκέερτ Βίλντερς που τάσσεται κατά του Ισλάμ, δήλωσε πως είναι δικαίωμα της Ολλανδίας να εμποδίζει τουρκικές συγκεντρώσεις στο έδαφός της, καθώς δημιουργούν απειλή για τη δημόσια τάξη.

Περίπου 500.000 Τούρκοι μετανάστες και τα παιδιά τους ζουν στην Ολλανδία. Οι περισσότεροι έχουν διπλή υπηκοότητα και μπορούν να ψηφίζουν και στις δύο χώρες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM