Έρχεται νέος ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο μέσα στον Αύγουστο;

Έρχεται νέος ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο μέσα στον Αύγουστο; Facebook Twitter
Φωτ.: Pexel
0

Μετά τον ακραίο καύσωνα διαρκείας τον Ιούλιο που επηρέασε τη νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, η Μεσόγειος είναι πιθανό να βιώσεις νέες θερμοκρασίες ρεκόρ μέσα στον Αύγουστο, σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο Bloomberg.

Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης αναμένεται να έχει θερμοκρασίες κάτω από το κανονικά επίπεδα τον Αύγουστο. Ωστόσο, το δεύτερο μισό του μήνα η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα στην Ισπανία, τη νότια Ιταλία και την Ελλάδα, φέρνοντας ακόμα και ρεκόρ σύμφωνα με μετεωρολόγους. 

«Ο Αύγουστος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους τόσο για τις θερμοκρασίες της ξηράς όσο και για τις θερμοκρασίες των ωκεανών στο βόρειο ημισφαίριο, οπότε υπάρχει πιθανότητα να δούμε περαιτέρω κύματα καύσωνα τον Αύγουστο», δήλωσε η Σαμάνθα Μπούργκες, αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής του Copernicus στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Προβλέψεων Καιρού.

Σημειώνεται ότι ο Ιούλιος που μας πέρασε θεωρείται ο θερμότερος όλων των εποχών μετά από ακόμη ένα ρεκόρ τον Ιούνιο. 

Προς το παρόν, το έντονο «καιρικό χάσμα» στην Ευρώπη θα παραμείνει, με τις βόρειες περιοχές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας και τις σκανδιναβικές χώρες, να βιώνουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις αναμενόμενες για την εποχή.

Οι εν λόγω καιρικές συνθήκες βέβαια θα ανακουφίσουν την αγροτική παραγωγή. Οι βροχές που αναμένονται στις αρχές Αυγούστου θα ενισχύσουν καλλιέργειες σε όλη την Ευρώπη, ενώ μόνο ένα μικρό τμήμα στο νότο εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα σε έντονη ζέστη. 

Ωστόσο, ακόμα και αυτή η αλλαγή του καιρού μπορεί να μην αντισταθμίσει πλήρως τις ζημιές στις καλλιέργειες από τη ζέστη και την ξηρασία των τελευταίων εβδομάδων.  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM