Η Ταϊβάν «αγόρασε 20.400 μπουκάλια ρούμι Λιθουανίας που απέρριψε η Κίνα»

Η Ταϊβάν «αγόρασε 20.400 μπουκάλια ρούμι Λιθουανίας που απέρριψε η Κίνα» Facebook Twitter
Unsplash
0

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν φέρεται να αγόρασε 20.400 μπουκάλια λιθουανικού ρουμιού με προορισμό την Κίνα, εν μέσω καυγά μεταξύ Βίλνιους και Πεκίνου.

Η κρατική εταιρεία Taiwan Tobacco and Liquor (TTL) δήλωσε ότι πραγματοποίησε την αγορά τον Δεκέμβριο για να υποστηρίξει τη Λιθουανία αφού πληροφορήθηκε ότι η αποστολή επρόκειτο να αποκλειστεί από τις κινεζικές αρχές.

«Η Λιθουανία μας υποστηρίζει και εμείς υποστηρίζουμε τη Λιθουανία – το TTL ζητά μια πρόποση για αυτό», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που μετέδωσε η South China Morning Post.

Η Λιθουανία βρίσκεται σε συνεχιζόμενη διπλωματική διαμάχη με το Πεκίνο και έχει πληγεί από εμπορικούς και άλλους περιορισμούς από τότε που ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει αμοιβαίες διπλωματικές θέσεις με την Ταϊβάν.

Η South China Morning Post ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών της Ταϊβάν, το οποίο κατέχει εξ ολοκλήρου την TTL, και ο de facto πρεσβευτής στη Λιθουανία, Eric Huang, έμαθαν ότι η Κίνα επρόκειτο να απορρίψει την αποστολή και ενημέρωσε την TTL.

Η TTL και η παραγωγός του ρούμι, MV Group Productions, δεν έχουν απαντήσει για τους ισχυρισμούς. Ωστόσο, σε μια ανάρτηση στο Facebook την Τρίτη, το εθνικό συμβούλιο ανάπτυξης της Ταϊβάν, η υπηρεσία σχεδιασμού πολιτικής του κοινοβουλίου, δημοσίευσε μια λίστα με κοκτέιλ με βάση το ρούμι και άλλες συνταγές και προέτρεψε τους ανθρώπους να είναι έτοιμοι να αγοράσουν το προϊόν στα τέλη Ιανουαρίου.

Η ανάρτηση καλούσε τους ανθρώπους να «υποστηρίξουν τη Λιθουανία», λέγοντας ότι οι δύο χώρες ήταν πολύ φιλικές και είχαν βοηθήσει η μία την άλλη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
 

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στην Κύπρο: Εμπρησμό «βλέπει» η Πυροσβεστική - Δύο νεκροί, 10 τραυματίες και 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένη γη

Διεθνή / Φωτιά στην Κύπρο: Εμπρησμό «βλέπει» η Πυροσβεστική - Δύο νεκροί, 10 τραυματίες και 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένη γη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν έντονες αναζωπυρώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος ενεργό μέτωπο
LIFO NEWSROOM
Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Διεθνή / Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, απολύει εκατοντάδες διπλωμάτες, διαλύει την USAID και επαναπροσδιορίζει τη θέση της Αμερικής στον κόσμο. Η εξωτερική πολιτική περνά σε νέα φάση.
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Διεθνή / Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε την έναρξη αυτής της έρευνας, προκειμένου να αξιολογήσει εάν το Χάρβαρντ «συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς»
LIFO NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Διεθνή / Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι οικογένειες των θυμάτων μίλησαν δημόσια για πρώτη φορά, περιγράφοντας την οδύνη και τις επιπτώσεις της επίθεσης - Ήταν η πρώτη φορά που είχαν τη δυνατότητα να απευθυνθούν απευθείας στον δράστη
LIFO NEWSROOM
Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Διεθνή / Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή
LIFO NEWSROOM