Κάθε φορά που καταναλώνετε ένα χοτ ντογκ χάνετε «36 λεπτά υγιούς ζωής»

Eating a hot dog could take 36 minutes off your life, study says Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

Τις επιβλαβείς επιπτώσεις που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση ενός «αθώου» χοτ ντογκ αποτυπώνουν στοιχεία επιστημονικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα την έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature, για κάθε ένα χοτ ντογκ που καταναλώνει κάποιος χάνει 36 λεπτά υγιούς ζωής. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν συνολικά 5.853 είδη τροφών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο επηρεάζουν το προσδόκιμο της ζωής.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε έναν δείκτη που υπολογίζει αν ένα τρόφιμο ωφελεί ή βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό, με βάση τα λεπτά υγιούς ζωής που προσθέτει ή αφαιρεί η κατανάλωση μίας μερίδα.

Το παράδειγμα της κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος και φρούτων ανέφερε στο CNN, o Olivier Jolliet, ένας από τους συντάκτες της έρευνας. «Για κάθε γραμμάριο επεξεργασμένου κρέατος χάνονται 0,45 λεπτά, ενώ αντίθετα καταναλώνοντας κάποιος την ίδια ποσότητα φρούτων κερδίσει 0,1 λεπτά ζωής».

Ατνίστοιχα, η έρευνα έδειξε ότι με 61 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος, χάνονται 27 λεπτά υγιούς ζωής. Μάλιστα, στην περίπτωση του χοτ ντογκ, όπου συνυπολογίζονται και τα συστατικά όπως το νάτριο και τα τρανς λιπαρά  αφαιρούνται 36 λεπτά υγιούς ζωής.  

Αντίθετα η κατανάλωση τροφών όπως οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα μη αμυλώδη λαχανικά, επιδρά θετικά στην υγεία.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM