Στο «Destroyer» θα δούμε τη Νικόλ Κίντμαν όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία και ετοιμάζεται να βάλει ακόμα μια Χρυσή Σφαίρα στο ράφι της

LIFOTEAM 2.1.2019 | 11:00

Μετά την «Αποπλάνηση» της Σοφίας Κόπολα, τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου και την καταπληκτική σειρά του HBO «Big Little Lies», η Νικόλ Κίντμαν συνεχίζει το σερί των εξαιρετικών επιλογών, αυτή τη φορά για τις ανάγκες του νέου φιλμ της καταξιωμένης και βραβευμένης σε Κάννες και Sundance (για το «Girlfight») Καρίν Κουσάμα. Ο λόγος για το «Destroyer», ένα ηλιόλουστο νουάρ, όπως το περιγράφει η ίδια η δημιουργός του, που συγκέντρωσε διθυραμβικά σχόλια στο Φεστιβάλ του Τορόντο και του Λονδίνου όπου και προβλήθηκε.

 

Με φόντο το Λος Άντζελες, η ταινία ακολουθεί την ντετέκτιβ Έριν Μπελ, μια μοναχική και δυστυχισμένη γυναίκα που δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα λάθος που συνέβη 16 χρόνια πριν, όταν, κατά τη διάρκεια μιας μυστικής αποστολής στην Καλιφόρνια, ένας επικίνδυνος εγκληματίας της διέφυγε. Σήμερα, θα επιστρέψει πιο επικίνδυνος από ποτέ και η Έριν θα βάλει όλη της τη μανία για να τον σταματήσει.

 

Όταν διάβασε το σενάριο της ταινίας, η Κίντμαν ενθουσιάστηκε με τον εμβληματικό χαρακτήρα της Έριν Μπελ και σχεδόν αυτοπροτάθηκε για τον ρόλο. Φυσικά η Κουσάμα δεν της αρνήθηκε και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε αφού η ηθοποιός είναι πραγματική αποκάλυψη. Η ερμηνεία της είναι τόσο δυνατή που διεκδικεί Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα.

 

Στο «Destroyer» θα δούμε τη Νικόλ Κίντμαν όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

 

Το ερμηνευτικό αποτέλεσμα απογείωσε φυσικά και η μεταμόρφωση της ηθοποιού για τις ανάγκες του ρόλου. Η κεντρική ηρωίδα είναι διαλυμένη και γεμάτη μυστικά, πάσχει από ένα τραύμα του παρελθόντος και ζει με τις συνέπειές του. Είναι ταλαιπωρημένη, σχεδόν στοιχειωμένη από μια λάθος στιγμή που επηρεάζει τη ζωή της και τη σχέση με την κόρη της. Ζει βυθισμένη στο αλκοόλ, τον θυμό, τη δυστυχία και την απόρριψη.

 

Για να αποτυπωθούν όλα αυτά τα συναισθήματα στο πρόσωπό της, η Κίντμαν αφέθηκε στα χέρια του, βραβευμένου με Όσκαρ Μακιγιάζ, Μπιλ Κόρσο. Το αποτέλεσμα είναι απλώς ανατριχιαστικό καθώς τίποτα δεν παραπέμπει στην διάσημη σταρ. Μόνο τα flashbacks που μας πηγαίνουν μερικά χρόνια πίσω, πριν το μοιραίο συμβάν αλλάξει για πάντα τη ζωή της.

 

Στο «Destroyer» θα δούμε τη Νικόλ Κίντμαν όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

 

Εκτός από την εκπληκτική ερμηνεία της Κίντμαν, ξεχωρίζουν και οι ερμηνείες των δύο ανδρών που μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κεντρικής ηρωίδας, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο πρώτος είναι ο συνεργάτης και εραστής της Έριν, τον οποίο υποδύεται ο Σεμπάστιαν Σταν που έχουμε απολαύσει σε μεγάλες παραγωγές όπως στους «Avengers», στο «Black Panther» και τη «Διάσωση», αλλά και σε πιο σινεφίλ ταινίες όπως το «Logan Lucky» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Εγώ, η Τόνια». Ο δεύτερος είναι το πολυπόθητο θήραμά της, τον οποίο ενσαρκώνει ο γοητευτικός ο Τόμπι Κεμπέλ («Black Mirror», «RocknRolla»).

 

Στο «Destroyer» θα δούμε τη Νικόλ Κίντμαν όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

 

Αν και μιλάμε για μια ανεξάρτητη ταινία με arthouse στοιχεία, το «Destroyer» ήταν μεγάλη πρόκληση για τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό αφού δεν μοιάζει με τίποτα από όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα. Γυρισμένο σε φυσικούς χώρους στο Λος Άντζελες, χωρίς ίχνος ειδικών εφέ αλλά γεμάτο υπέροχα κάδρα και επιβλητική μουσική (το τρέιλερ ντύνουν οι θεοί της post rock Godspeed You! Black Emperor), το «Destroyer» μας βάζει δυναμικά όχι μόνο στον νέο χρόνο αλλά και στην κούρσα των μεγάλων βραβείων.

 

Στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

 

Δείτε το τρέιλερ: