ADVERTORIAL

 

Για πρώτη φορά το κινητό γίνεται επισήμως μέσο έκφρασης και δημιουργίας μέσα από έναν μοναδικό διαγωνισμό. Οι Ταινίες Τσέπης είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα για πρωτότυπες ταινίες, που θα γυριστούν αποκλειστικά με κινητό.

 

Ο διαγωνισμός έχει θέμα «Σάββατο Βράδυ» και στόχο έχει να δώσει αφορμές για εκφραστική διέξοδο και καλλιτεχνική δημιουργία. Οι συμμετέχοντες καλούνται να γυρίσουν μια ταινία (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ ή οπτικό δοκίμιο) σε οριζόντιο format με διάρκεια 2-6 λεπτά και μουσική που να προκύπτει αποκλειστικά κατά τη λήψη.

 

Ταυτόχρονα, οι Ταινίες Τσέπης θα πλαισιωθούν με masterclass, workshop και video tutorial επιμελημένα από επαγγελματίες σκηνοθέτες και σκηνοθέτιδες που θα υποστηρίξουν και θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια.

 

Ταινίες Τσέπης: 1st Mobile Film Contest
Ο διαγωνισμός έχει θέμα «Σάββατο Βράδυ» και στόχο έχει να δώσει αφορμές για εκφραστική διέξοδο και καλλιτεχνική δημιουργία.

 

Τα masterclass θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Άστορ από 18 Μαρτίου έως 8 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο. Μέσα από παραδείγματα και πρακτικές προσεγγίσεις, όσοι και όσες τα παρακολουθήσουν θα δουν πώς μπορούν με μόνο μέσο το κινητό να δημιουργήσουν προσωπικές εξομολογήσεις ή μυθοπλασίες και να καταγράψουν την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Στα masterclass θα ξανασκεφτούμε από το μηδέν τη σχέση μας με την κάμερα. 

 

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών για τον διαγωνισμό λήγει στις 30 Απριλίου 2023. Οι 10 ταινίες που θα επιλεγούν ως φιναλίστ θα προβληθούν ελεύθερα online, ώστε να ψηφιστούν από το κοινό και να διεκδικήσουν το Βραβείο Κοινού - Samsung. Θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στον κινηματογράφο Άστορ με την προβολή των ταινιών και την απονομή του Βραβείου Κοινού - Samsung, που θα συνοδεύεται από ένα κινητό Samsung Galaxy S23 Ultra και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

 

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ: 1st Mobile Film Contest

Χορηγός Βραβείου Κοινού: Samsung

Διοργάνωση: Cinematek

Πληροφορίες: Cinematek.gr/tainies-tsepis

Οδηγός Σινεμά