Η Τέσα Τόμπσον συνοδεύει τον συμπρωταγωνιστή της από το Thor Ragnarok, Κρις Χέμσγουορθ, στις καινούργιες επικίνδυνες αποστολές των Ανδρών με τα Μαύρα.

 

Η πρωταγωνίστρια του Creed γίνεται έτσι μία ακόμη προσθήκη στη συστηματική χολιγουντιανή εκτροπή του ανδροκρατούμενου σύμπαντος που μέχρι πρόσφατα ίσχυε χωρίς συζήτηση, χωρίς ωστόσο να προκαλεί φεμινιστική μελαγχολία στο ανάλαφρο πακέτο των Men in Black.

 

Ο Φ. Γκάρι Γκρέι προσπαθεί να ανιχνεύσει κάτι καινούργιο σε μια φαινομενικά εξαντλημένη σειρά που έχει στην πλάτη της τρία κινηματογραφικά επεισόδια, αλλά δεν βρίσκει διαφορετικά τρικ, πέρα από τους δύο τύπους εξωγήινων, τους καλόκαρδους ανώδυνους που μοιάζουν με λούτρινες προεκτάσεις μια σπιλμπεργκικής παιδικής φαντασίας, και τους απειλητικούς, ισοπεδωτικούς φοβέρες, που και πάλι θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως αποκυήματα του Σπίλμπεργκ ‒ η Amblin εξακολουθεί να εμπλέκεται ενεργά στην παραγωγή.

 

Κυρίως ανάμεσα στο Παρίσι και στο Μαρακές η δράση εξαντλείται στο αταίριαστο επαγγελματικό πάντρεμα του ωραίου και της όμορφης, με ερωτικές νύξεις στο περιθώριο του καθήκοντος και μια κεντρική παγίδα κατασκοπείας να μπερδεύει την οργάνωση της αστυνομίας του Διαστήματος.

 

Η Έμα Τόμπσον αναλαμβάνει τον ρόλο που είχε και στο Men in Black 3 και ο Λίαμ Νίσον αυτήν τη φορά δεν δέρνει αλύπητα, αλλά παρακολουθεί τους πράκτορές του με σοφία και ανησυχία.