«Ξένοι πράκτορες» για τη Μόσχα ο Κασπάροφ και ο Χοντορκόφσκι

Ο Γκάρι Κασπάροφ με σηκωμένα χέρια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ρωσία χαρακτήρισε «ξένους πράκτορες» τον Γκάρι Κασπάροφ και τον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, αμφότεροι σφοδροί επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Στον νέο κατάλογο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο πρώην πρωταθλητής στο σκάκι και ο πρώην ολιγάρχης έχουν «πηγές» στην Ουκρανία, οι οποίες χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους. 

Ο 59χρονος Κασπάροφ επικρίνει εδώ και πολύ καιρό σφοδρά τον Πούτιν και την τελευταία δεκαετία ζει στις ΗΠΑ. Ο 58χρονος Χοντορκόφσκι ήταν ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στη Ρωσία τη δεκαετία του ‘90, πριν από τη ρήξη του με το Κρεμλίνο με την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία και τη φυλάκισή του για δέκα χρόνια, έως το 2013. 

Ο χαρακτηρισμός «ξένοι πράκτορες», που θυμίζει τους «εχθρούς του λαού» της σοβιετικής περιόδου, χρησιμοποιείται μαζικά εναντίον αντιπάλων του Κρεμλίνου, δημοσιογράφων και ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους οποίους η Μόσχα κατηγορεί για πολιτικές δραστηριότητες με χρηματοδότηση από το εξωτερικό. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ