Twitter: Tέλος το «Χ» από τα κεντρικά γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο

Twitter: Το «Χ» αφαιρέθηκε από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η γιγάντια πινακίδα «Χ» αφαιρέθηκε από τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων.

Η πινακίδα τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά τη μετονομασία της εταιρείας Twitter, αλλά αφαιρέθηκε ύστερα από παράπονα και αγωγές κατοίκων της πόλης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, περισσότερες από 12 καταγγελίες υποβλήθηκαν στο Τμήμα Επιθεώρησης Κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο μετά την τοποθέτηση της πινακίδας, συμπεριλαμβανομένων επικρίσεων ότι η οθόνη δεν επιτρεπόταν και ήταν ενοχλητική, ενώ και τα φώτα που αναβοσβήνουν, δυσκόλευαν τους κατοίκους να κοιμηθούν.

Οι καταγγελίες που υποβλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή ανέφεραν επίσης ότι η παλιά πινακίδα του Twitter στο πλάι του κτιρίου, την οποία η αστυνομία εμπόδισε τους εργάτες να αποσυναρμολογήσουν, ήταν σε «μη ασφαλή κατάσταση». Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ένας επιθεωρητής της πόλης είχε επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία και ζήτησε πρόσβαση στον όροφο όπου βρίσκεται το σήμα «Χ», κάτι όμως που απορρίφθηκε, καθώς ένας εκπρόσωπος της εταιρείας «Χ» φέρεται να του εξήγησε ότι επρόκειτο για προσωρινή τοποθέτηση της φωτεινής πινακίδας με αφορμή μία εκδήλωση.

Οι αρχές της πόλης ξεκίνησαν έρευνα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα μετά την τοποθέτηση της πινακίδας. Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Επιθεώρησης Κτιρίων Πάτρικ Χάναν είπε στη «The San Francisco Standard» ότι «απαιτείται οικοδομική άδεια ώστε να βεβαιωθεί πως η πινακίδα είναι σταθερή και έχει τοποθετηθεί με ασφάλεια».

Όλα αυτά έρχονται μια εβδομάδα, αφότου ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ανακοίνωσε την αλλαγή επωνυμίας της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter. Παράλληλα, ο Έλον Μασκ άλλαξε το λογότυπο σε «X».

Η εταιρεία «X», πρώην Twitter, η οποία αγοράστηκε επίσημα από τον Έλον Μασκ τον περασμένο Οκτώβριο, έχει υποστεί μια σειρά αμφιλεγόμενων αλλαγών τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού του αριθμού των απευθείας μηνυμάτων που μπορεί να στείλει ένας χρήστης και του πόσα tweets μπορεί να δει.

Εν τω μεταξύ, ο τεχνολογικός γίγαντας Meta έχει επίσης μπει στον κλάδο των μικρομπλόγκ, εγκαινιάζοντας επίσημα την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης διατήρησης κειμένου, Threads, τον περασμένο μήνα.

Με πληροφορίες από thehill

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Διεθνή / Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον ρόλο που την καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη, η δημοφιλής καλλιτέχνιδα μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε παρασκηνιακά
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM