Έλον Μασκ: Αγόρασα το Twitter για να βοηθήσω την ανθρωπότητα

Ο Έλον Μασκ δηλώνει πως αγόρασε το Twitter για να βοηθήσει την ανθρωπότητα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/BRITTA PEDERSEN/POOL
0

Ο Έλον Μασκ ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μία συμφωνία που πέρασε από χίλια κύματα και έφτασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες.

Ο δισεκατομμυριούχος, μετά την επίσκεψη που έκανε στα κεντρικά γραφεία της τεχνολογικής εταιρείας, έκανε ανάρτηση στο μέσο για να δώσει διευκρινίσεις για το σκεπτικό του πίσω από την αγορά.

Απευθυνόμενος στους «διαφημιστές του Twitter» εξήγησε πως θέλησε να μοιραστεί τα κίνητρά του για την αγορά της πλατφόρμας.

«Υπήρξε έντονη φημολογία σχετικά με τους λόγους που αγόρασα το Twitter και για το τι σκέφτομαι σχετικά με τη διαφήμιση. Τα περισσότερα είναι λανθασμένα» έγραψε.

 

Ενημέρωσε πως ο πραγματικός λόγος πίσω από την αγορά είναι «γιατί είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να έχει μία κοινή ψηφιακή πλατεία, όπου μπορεί να συζητηθεί  ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγει στη βία».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διασπαστούν σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς θαλάμους αντήχησης, που δημιουργούν περισσότερο μίσος και διχάζουν την κοινωνία μας» προσέθεσε.

Κατήγγειλε τα μέσα ενημέρωσης πως στο «κυνήγι των κλικ» έχουν υποπέσει στο παραπάνω αμάρτημα «καθώς θεωρούν πως είναι αυτό που φέρνει τα χρήματα, αλλά κάνοντάς το χάνεται η δυνατότητα του διαλόγου».

«Γι΄αυτό τον λόγο αγόρασα το Twitter. Δεν το έκανα γιατί θα ήταν απλό. Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ. Και το κάνω με ταπεινότητα, αναγνωρίζοντας πως η αποτυχία κυνηγά τον στόχο, παρά τις καλύτερες προσπάθειες, είναι μία αληθινή πιθανότητα».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το μέσο δεν μπορεί να λειτουργεί με πλήρη αναρχία και να μπορεί να πει ο καθένας ό,τι επιθυμεί χωρίς καμία επίπτωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Θα είμαι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, ο πρίγκιπας Χάρι προκάλεσε συζητήσεις με τις δηλώσεις τους για τον ρόλο του στη βασιλική οικογένεια αλλά και με τις παρεμβάσεις του για τον πόλεμο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / NYT: Σοβαρά τραυματισμένος ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ - Στα χέρια των Φρουρών της Επανάστασης η εξουσία στο Ιράν

Παραμένει διανοητικά υγιής, όμως φέρει σοβαρά τραύματα, καθώς έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις στο ένα πόδι, με πιθανή τοποθέτηση προσθετικού μέλους, ενώ έχει χειρουργηθεί και στο ένα χέρι
THE LIFO TEAM
Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM