Το Twitter διέγραψε bot σαουδαραβικής προπαγάνδας για την υπόθεση Κασόγκι

Το Twitter διέγραψε bot σαουδαραβικής προπαγάνδας για την υπόθεση Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Το Twitter αφαίρεσε ψεύτικους λογαριασμούς και δίκτυο από bots που προωθούσαν, στο διαδίκτυο, την εκδοχή της Σαουδικής Αραβίας για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη. 

Η ιστοσελίδα ανέλαβε δράση την Πέμπτη, μετά από ειδοποίηση του από το κανάλι NBC, για εκατοντάδες λογαριασμούς που διέδιδαν tweet υπέρ του Ριάντ για το ζήτημα. 

Η λίστα του NBC συμφωνούσε με αυτή του ειδικού σε θέματα τεχνολογίας Τζον Ράσελ. Σύμφωνα με το κανάλι, παρόμοιες καμπάνιας προπαγάνδας σημειώθηκαν και στο Reddit. 

Χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό, το Twitter διαβεβαιώνει τώρα πως διέγραψε περισσότερους λογαριασμούς από εκείνους για τους οποίους είχε ειδοποιηθεί. 

Κάποια από τα bot που διαγράφηκαν, χρησιμοποιούσαν, την Κυριακή, το χάσταγκ #We_all_trust_Mohammad_Bin_Salman" (i.e «όλοι εμπιστευόμαστε τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν»). 

Η Σαουδική Αραβία κατηγορείται από την διεθνή κοινότητα ότι ευθύνεται για την δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, στις 2 Οκτωβρίου. 

Ύστερα από εβδομάδες διαψεύσεων, το Ριάντ παραδέχθηκε τα ξημερώματα ότι ο Κασόγκι πέθανε μέσα στο προξενείο, υποστηρίζοντας πως ο θάνατος του οφείλεται σε «συμπλοκή με γροθιές» που πήρε άσχημη τροπή. 

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM