Tράμπ: Τήρησα όσα υποσχέθηκα

Tράμπ: Τήρησα όσα υποσχέθηκα Facebook Twitter
0

   

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι έχει καταφέρει στις πρώτες 60 ημέρες της προεδρίας του να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, σε μια προσπάθεια να στρέψει τη συζήτηση μακριά από μια σειρά ατυχών περιστατικών που έχουν σημαδέψει την μέχρι στιγμής παραμονή του στον Λευκό Οίκο.

 

Σε ομιλία του ενώπιον της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ο Τραμπ, που διάνθισε τον λόγο του με ανέκδοτα, κορόιδεψε τους επικριτές του και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η πρόταση για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, την οποία υποστηρίζει, θα καταφέρει να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

«Τα πάμε καλά», τόνισε ο Τραμπ αναφερόμενος στις προσπάθειές του να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Πιστεύω ότι θα έχουμε μερικές μεγάλες εκπλήξεις. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε.

 

Στους πρώτους δύο μήνες της προεδρίας του Τραμπ κυριάρχησαν πολλά αμφιλεγόμενα ζητήματα, από την αποπομπή του συμβούλου του για την εθνική ασφάλεια Μάικλ Φλιν, μέχρι τα μηνύματα στο Twitter του Αμερικανού προέδρου στα οποία κατηγορούσε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα ότι τον παρακολουθούσε.

 

Η δημοτικότητα του Τραμπ βρίσκεται στο 37%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup που διενεργήθηκε αυτή την εβδομάδα.

 

Όμως ο νέος Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να τονίζει τα θετικά της μέχρι τώρα θητείας του στην ομιλία του, λέγοντας ότι έχει κάνει κινήσεις για να ενισχύσει τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και ότι ανυπομονεί να ξεκινήσει τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και να καταλήξει σε μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής μόλις τροποποιήσει τον νόμο του Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη.

 

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το νέο σύστημα φορολόγησης των εταιρειών θα ανοίξει τον δρόμο στις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στο εξωτερικό να φέρουν πίσω στις ΗΠΑ 3 με 5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

 

«Ο αμερικανικός λαός μάς έδωσε ξεκάθαρες εντολές. Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να δουλεύουμε, να φέρουμε σε πέρας τη δουλειά», τόνισε ο Τραμπ.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στις προσπάθειές του να αναστείλει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ ανθρώπων από έξι μουσουλμανικές χώρες, αλλά και των προσφύγων. «Τα δικαστήρια δεν μας βοηθούν, πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας», σχολίασε. «Είναι γελοίο. Κάποιος είπε ότι δεν πρέπει να επικρίνουμε τους δικαστές. Εντάξει, θα επικρίνω τους δικαστές».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ονδούρα και Ουγκάντα συμφώνησαν με Τραμπ να δεχτούν μετανάστες που απελαύνονται από ΗΠΑ

Διεθνή / Ονδούρα και Ουγκάντα συμφώνησαν με Τραμπ να δεχτούν μετανάστες που απελαύνονται από ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ κλείνουν συμφωνίες με Ουγκάντα και Ονδούρα για την επαναπροώθηση μεταναστών, ενώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν για κινδύνους και παραβίαση διεθνούς δικαίου
LIFO NEWSROOM
Πολωνία: Πολίτες επιλέγουν καλοκαιρινή στρατιωτική εκπαίδευση υπό τον φόβο του Πούτιν

Διεθνή / Πολωνία: Πολίτες επιλέγουν καλοκαιρινή στρατιωτική εκπαίδευση υπό τον φόβο του Πούτιν

Στην Πολωνία, πολίτες συμμετέχουν σε στρατιωτικά καλοκαιρινά camps και εθελοντικά προγράμματα για να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση του στρατού απέναντι σε ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Σάλος στην Τσεχία: Bουλευτής του Μπάμπις ήθελε να προσλάβει δολοφόνο για τον σκύλο της συντρόφου του πρώην της

Διεθνή / Τσεχία: Bουλευτής του Μπάμπις ήθελε να προσλάβει δολοφόνο για τον σκύλο της συντρόφου του πρώην της

Ο Τσέχος πολιτικός Αντρέι Μπάμπις αντιδρά σε σκάνδαλο βουλευτού που φέρεται να σχεδίαζε να σκοτώσει τον σκύλο της νέας συντρόφου του πρώην συζύγου της, χρησιμοποιώντας δημόσια εμφάνιση με σκύλους για να κερδίσει τις εκλογές
LIFO NEWSROOM
Η μάχη της Συρίας κατά του Captagon: Η πτώση της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Ασάντ

Διεθνή / Η μάχη της Συρίας κατά του Captagon: Η πτώση της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Άσαντ

Από την πλημμύρα του Captagon υπό τον Άσαντ έως τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών του νέου προέδρου Σάραα – η Συρία προσπαθεί να ξεριζώσει το εμπόριο που έχει στοιχειώσει τη χώρα για δεκαετίες
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Ειδικοί στα θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναλύουν την κατάσταση - «Το ρήγμα είναι βαθύ, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή αν δεν κάνει την πρώτη κίνηση ο πρίγκιπας Χάρι και ζητήσει συγγνώμη»
LIFO NEWSROOM