Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με τον Πούτιν στα τέλη Μαρτίου

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με τον Πούτιν στα τέλη Μαρτίου Facebook Twitter
Φωτ.: ALEXEI DRUZHININ/KREMLIN/SPUTNIK/POOL/EPA
0

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, θα ταξιδέψει στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ενημέρωσαν επίσημες πηγές. 

Το Κρεμλίνο επεσήμανε πως θα συζητήσουν μια «ολοκληρωμένη εταιρική σχέση και στρατηγική συνεργασία».

Η επίσκεψη έρχεται μετά τις προτάσεις που έκανε το Πεκίνο, σύμμαχος της Μόσχας, για να μπει ένα τέλος στην πόλεμο στην Ουκρανία. Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν δεκτές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τη Δύση, που προειδοποίησε την Κίνα κατά της προμήθειας όπλων στη Ρωσία. 

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως ο Σι θα είναι στη Ρωσία μεταξύ 20ης και 22ας Μαρτίου, μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε από τον Πούτιν. 

Κατά τη συνάντησή τους, όπως επισημάνθηκε, αναμένεται να υπογραφούν «σημαντικά διμερή έγγραφα». Στόχος της επαφής τους είναι η εμβάθυνση της διμερούς εμπιστοσύνης, συμπλήρωσε εκπρόσωπος της κινεζικής πλευράς. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε εκφράσει την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Σι ώστε να συζητήσουν τις κινεζικές προτάσεις. «Θέλω πολύ να πιστέψω πως η Κίνα δεν θα παρέχει όπλα στη Ρωσία» είπε, τότε. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM