Συναγερμός στη Βραζιλία - Εκκένωση γιατί φοβούνται πως θα καταρρεύσει και άλλο φράγμα

Συναγερμός στη Βραζιλία - Εκκένωση γιατί φοβούνται πως θα καταρρεύσει και άλλο φράγμα Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε σήμερα από την πυροσβεστική υπηρεσία και τη μεταλλευτική εταιρεία Vale καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει άλλο ένα φράγμα στην περιοχή του Μπρουματζίνιου, στη νοτιοανατολική Βραζιλία.

Η προειδοποίηση έρχεται λίγο μετά την τραγωδία της Παρασκευής καθώς έχασαν τη ζωή τους 34 άνθρωποι και άλλοι 300 αγνοούνται, σε παρόμοιο δυστύχημα.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι σήμανε συναγερμό σήμερα τα ξημερώματα (9.30 ώρα Ελλάδας) καθώς παρατηρήθηκε αύξηση των υδάτων στο φράγμα 6 του ορυχείου Κορέτζο ντου Φεϊζάου. Την Παρασκευή κατέρρευσε το φράγμα τελμάτων του ίδιου ορυχείου.

Πυροσβέστες έχουν αρχίσει ήδη να εκκενώνουν χωριά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Με μεγάφωνα, ξύπνησαν τους 39.000 κατοίκους του Μπρουματζίνιου, καλώντας τους να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Λόγω της επιχείρησης εκκένωσης των κοινοτήτων, έχουν διακοπεί προσωρινά οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων στο ποτάμι της λάσπης που κάλυψε την Παρασκευή την περιοχή. «Ρίχνουμε όλο το βάρος στην εκκένωση», είπε ο επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, Πέντρο Αϊχάρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, από το δυστύχημα έχουν σκοτωθεί 34 άνθρωποι, άλλοι 23 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ενώ περίπου 300 αγνοούνται – από αυτούς, οι 250 ήταν υπάλληλοι ή συνεργάτες της εταιρείας Vale.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM