Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία Facebook Twitter
0

Το τηλεφώνημα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί για άλλη μια φορά να τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλούν τηλεφωνικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά αξιωματούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία μετρίασαν τις ελπίδες ότι η συνομιλία τους θα αποφέρει μια σημαντική εξέλιξη. 

 Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα συζητηθούν οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χαλάρωσης των κυρώσεων κατά της Μόσχας. Αναλυτές και αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η σημερινή κλήση είναι απίθανο να οδηγήσει σε οριστική συμφωνία. Σημαντικά ζητήματα -όπως οι όροι της όποιας κατάπαυσης του πυρός και το μέλλον των κυρώσεων- αναμένεται να απαιτήσουν περαιτέρω, ενδεχομένως πρόσωπο με πρόσωπο, διαπραγματεύσεις.

Ο Πούτιν επιθυμεί να εμφανιστεί ανοιχτός στη διπλωματία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει σημαντικές παραχωρήσεις, ακόμη και όταν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συνομιλίες για να δείξει ευελιξία στη Δύση χωρίς να αλλάξει ουσιαστικά τη θέση του.

Οι συνομιλίες Τραμπ - Πούτιν αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης διπλωματικής προσπάθειας, με τους δύο ηγέτες να επιδιώκουν να διαμορφώσουν το αφήγημα πριν από οποιαδήποτε ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Λιγότερο από μία ώρα πριν από το τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει ότι υπάρχει αδιέξοδο σε ό,τι αφορά τον τερματισμό του πολέμου - και ότι αν η Μόσχα δεν είναι πρόθυμη να εμπλακεί, τότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να πουν ότι δεν είναι δικός τους ο πόλεμος.

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM