Ρώσος καθηγητής παντρεύτηκε την ανήλικη μαθήτριά του για να αποφύγει την καταδίκη

Ρώσος καθηγητής παντρεύτηκε την ανήλικη μαθήτριά του για να αποφύγει την καταδίκη Facebook Twitter
0

Ένας καθηγητής μουσικής και διευθυντής ορχήστρας στη Ρωσία, ηλικίας 55 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε διότι είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη μαθήτρια απαλλάχθηκε από την ποινή που του επιβλήθηκε, αφού παντρεύτηκε το νεαρό κορίτσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα.

Ο Γιούρι Μπονταρένκο, πρώην διευθυντής ορχήστρας του καλλιτεχνικού Λυκείου της Αγίας Πετρούπολης (βορειοδυτικά) καταδικάστηκε σήμερα «σε στέρηση ελευθερίας για ένα έτος και τριετή ποινή απαγόρευσης άσκησης παιδαγωγικής δραστηριότητας» διότι σύναψε σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη κάτω των 16 ετών, αφού την εποχή που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα ήταν μαθήτριά του, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο Τύπου του δικαστηρίου της συνοικίας Κίροφ, στην Αγία Πετρούπολη.

Εντούτοις, απέφυγε την καταδίκη χάρη σε μια διάταξη του ποινικού κώδικα που καθορίζει ότι ένας καταδικασθείς για πρώτη φορά με αυτήν την κατηγορία «μπορεί να απαλλαγεί της ποινής εφόσον αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία αφού παντρεύτηκε με την ζημιωθείσα διάδικο».

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, η σχέση μεταξύ του μαέστρου και της μαθήτριάς του, ηλικίας 15 ετών όταν γνωρίστηκαν, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015 και συνεχίστηκε έως το Νοέμβριο του 2016, όταν οι γονείς του κοριτσιού ανακάλυψαν τη σχέση τους και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του.

Η εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda διευκρινίζει ότι ο Γιούρι Μπονταρένκο, αφού προσπάθησε να καθυστερήσει τη δίκη που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, κατόπιν πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του τον Δεκέμβριο του 2017 και παντρεύτηκε τη νεαρή κοπέλα, η οποία είχε πλέον ενηλικιωθεί, τον Ιανουάριο.

Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμενος προς όφελός του τη σχετική διάταξη του νόμου απέφυγε την καταδίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Διεθνή / Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί σχέδιο «αυτοαπέλασης» για να μειώσει τα κόστη και να επιταχύνει τις απελάσεις – Συζητήσεις με Ρουάντα για υποδοχή μεταναστών
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM